Vés al contingut

notícies relacionades

Missatges d’acompanyament de les religions davant del coronavirus

(CR) El Grup de Treball Estable de Religions (GTER) que obert un espai amb missatges i pregàries per acompanyar en cas dol, de malaltia, o de patiment a causa de la crisis del Covid-19. Les confessions que formen part del Consell Interreligiós de Catalunya han fet vídeos i altres propostes espirituals per acompanyar en els moments de dificultats i patiment.

El president Torrent, pel pluralisme religiós

(Jordi Llisterri-CR) Per desena vegada el Parlament de Catalunya ha acollit aquest dilluns l’acte institucional per commemorar la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional, una jornada instaurada per Nacions Unides i que a Catalunya promou el Grup de Treball Estable de Religions (GTER).

Grup de Religions: “Els creients, a favor de la Pau, l’entesa i el diàleg”

(CR) El Grup Estable de Treball de Religions (GTER) han fet un comunicat sobre la situació social i política de Catalunya per recordar que “les persones creients són i han de ser promotores i actives a favor de la Pau, l’entesa i el diàleg”. El GTER agrupa representants oficials de l’Església catòlica, la ortodoxa, els evangèlics, musulmans i jueus a Catalunya.

Premi Diàleg Interreligiós a Ignasi Garcia i Clavel

(Jordi Llisterri-CR) “Ja no cal que vingueu al meu funeral”. Amb aquesta ironia ha agraït Ignasi Garcia i Clavell els merescuts elogis rebuts durant el lliurament del premi Convivència i Diàleg Interreligiós. La cinquena edició d’aquest premi que concedeix el Grup de Treball Estable de Religions s’ha fet aquest dimarts a la parròquia del Patriarca Abraham, que va ser la seu dels serveis religiosos de la Vila Olímpica de Barcelona.

Els bisbats catalans s'incorporen al Grup de Treball Estable de Religions

(CR) Els bisbes catalans han aprovat designar dos representants oficials de l'Església Catòlica en el Grup de Treball Estable de Religions (GTER). Aquesta plataforma compta des la seva creació el 2004 amb representants catòlics designats per l'arquebisbat de Barcelona. Ara, aquesta representació oficial s'amplia a tots els bisbats catalans.

Creu de Sant Jordi pel Grup de Religions, les benedictines de Girona i mossèn Aragonès Rebollar

(CR) Un any més entre les Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya destaquen diverses institucions i persones vinculades al món confessional. En l’edició del 2015 han rebut aquest reconeixement el Grup de Treball Estable de Religions, que celebra els 10 anys; la comunitat benedictina del Sant Daniel de Girona, coincidint amb el mil·lenari de l’abadia; i mossèn Josep Maria Aragonès i Rebollar, capellà i biblista vinculat a l’activisme social i cultural del Penedès i protagonista del “cas Galinsoga”.

Veure la fe