Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

L’ermita de la Mare de Déu de Sales, patrona de Viladecans, es va tancar al culte l’any 1995 perquè amenaçava ruïna. Van començar llavors les obres de restauració, a càrrec de l’administració pública, que van permetre descobrir unes pintures gòtiques especialment valuoses, que provenen de l’època en què l’ermita estava a càrrec d’una petita comunitat de deodates.

La dificultat de la restauració, i la voluntat de preservar bé les pintures, han allargat el temps de tancament. I de fet és previsible que encara duri un parell d’anys més. Però aquest any, a iniciativa de l’Associació d’Amics i Amigues de l’ermita de la Mare de Déu de Sales es va decidir que, encara que l’ermita estigui inacabada, valia la pena anar-hi a celebrar la Candelera, que era una de les festes que tenien lloc a l’ermita des de l’edat mitjana i fins al segle XIX.

La celebració va atreure un bon nombre de feligresos de les parròquies de la ciutat, i es va aconseguir un acte molt viscut i joiós, tota una penyora de continuïtat futura.