Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria de fotos Media

(Arquebisbat de Barcelona) L'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i la Sagrada Família han signat un conveni de col·laboració aquest dimecres al migdia. La directora general del centre, Núria Sempere, i el rector de la parròquia de la Sagrada Família, Josep Maria Turull, han assolit un marc de col·laboració que té com a objecte l'orgue romàntic, instal·lat a la Sagrada Família. A partir d’ara l’orgue tindrà una funció docent per a l’alumnat de l’ESMUC d’aquest instrument, que compta amb un prestigiós professorat format per organistes com ara Óscar Candendo, Juan de la Rubia, Guido Iotti i Karts de Jong.

En el transcurs de la signatura d’aquest conveni, alumnat de la disciplina han fet acte de presència i han realitzat una breu audició amb un instrument que se suma a la progressiva acció de convertir la ciutat de Barcelona en un important centre amb presència d’orgues al Sud d’Europa.

Amb el conveni, l’escola i la parròquia organitzaran dos concerts per curs acadèmic amb els estudiants d’orgue, així com possibles recitals finals de grau i/o màster. Donada la naturalesa oberta i formativa d’aquestes activitats de l’ESMUC a la parròquia, els concerts i els recitals finals seran oberts al públic i gratuïts. Aquest curs, l’ESMUC compta amb sis estudiants de l’especialitat d’orgue, i 11 més que segueixen l’orgue com a instrument secundari.

D’aquesta manera el conveni s’afegeix al ja existent entre l’ESMUC i la basílica de la Mare de Déu de la Mercè, per la qual cosa el centre disposarà de fins a tres instruments per a l’estudi i assaig dels estudiants i professorat, comptant l’instrument propi de l’ESMUC.

L’orgue romàntic de la Sagrada Família va ser construït l’any 1896 a París pe luthier francès Aristide Cavaillé-Coll (1811-1899) i va ser instal·lat inicialment al Col·legi del Sagrat Cor de Barcelona on va romandre durant 125 anys fins a la seva donació i posterior trasllat, després d’una acurada restauració d’Albert Blancafort, a la cripta del temple expiatori.