Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

 

(ACG) Diumenge 21 d’octubre va tenir lloc la primera trobada d’Acció Catòlica General de la diòcesi de Barcelona. Sota el lema “Sortim i caminem junts”, infants, joves i adults van compartir una jornada de reflexió i celebració a la Parròquia de Sant Pau del Camp. La trobada va comptar amb la presència del bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sergi Gordo, en Fran Ramírez, responsable del sector joves de l’ACG estatal i membres de l’ACG de Tortosa i Tarragona. La trobada va aplegar unes 150 persones de diferents parròquies de la diòcesi.

La jornada es va iniciar amb una pregària on cada persona va construir un vaixell de paper, per representar el camí que anem fent, els uns amb els altres. Després un representant de cada sector van fer una presentació per mostrar el recorregut caminat anteriorment; Camí de Santiago i Assemblea General de l’ACG, trobada d’infants a Santa Maria del Mar, Pujada al Pessebre...

L’activitat del matí es va separar per sectors, tot i que en diferents dinàmiques, van fer el mateix treball; Com trobem a Déu en els àmbits de la nostra vida? Quin paper tenim com a cristians en aquests àmbits?

Els infants, a partir d’una dinàmica sobre les coses que tenen i comparteixen, van reflexionar sobre què és l’important per les seves vides. Jesús els acompanya quan comparteixen un joc, quan s’ajuden, quan estimen... Els joves, acompanyats pel bisbe auxiliar, van compartir  on troben a Déu en la feina, els estudis, la família, els amics... Déu és sempre present en les seves vides. Els adults es van dividir en petits grups per reflexionar com veuen el món social, polític, espiritual, etc. i com el veu Déu, qüestionant-se si ells poden canviar la mirada dels seus entorns/de les seves vides.

Junts, van anar a la Parròquia de Santa Madrona per celebrar un dinar de germanor i la tarda, els joves i adults van escoltar la presentació de l’ACG a càrrec d’en Fran Ramírez vingut de Toledo. Va destacar els trets característics de l’ACG; la finalitat d’un laïcat format, en equips de vida i evangelitzador, la diocesanitat de l’organització i l’estructura des de les parròquies. Els infants, per la seva banda, van descobrir a través del joc, que és l’ACG.

Amb el sí a fer camí infants, joves i adults junts, van celebrar-ho amb una Eucaristia presidida per Mons. Sergi Gordo, prèvia a una dansa contemplativa al claustre de St. Pau del Camp. Davant l’altar, amb una tela com a símbol del camí, es van anar afegint elements durant l’Eucaristia, representant tot allò que els ajudarà a caminar. L’Eucaristia va acabar amb l’ enviament per part del bisbe Sergi,  dels membres d’ ACG a ser presents i compromesos en el món i en les parròquies, seguint també les paraules del Papa Francesc que tots van llegir junts  - El carisma de la Acción Católica es el carisma de la misma Iglesia encarnada entrañablemente en el hoy y en aquí de cada Iglesia diocesana que discierne en contemplación y mirada atenta la vida de su pueblo, y busca renovados caminos de evangelización y de misión desde las distintas realidades parroquiales-.