Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Fundació Migra Studium) Aquest dissabte al vespre ha tingut lloc la vetlla de pregària davant del Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona organitzada per la Fundació Migra Studium. Un acte que ha reclamat el tancament d'aquests dispositius i que ha servit per solidaritzar-se amb les persones internes davant les dificultats en el seu acompanyament.

"Visitem, acompanyem i ens posem al servei de les persones internes", ha explicat la directora de la Fundació Migra Studium, M. Carmen de la Fuente, en iniciar l'acte. Al llarg de la pregària s'han llegit diversos testimonis de persones internades al CIE. "No tinc cap contacte amb l'exterior a excepció de les visites de Migra Studium". És el relat de Salim que va ser expulsat a Algèria hores abans que tanquessin oficialment la frontera: "Soledat, soledat i més soledat". 

També s'ha llegit el testimoni d'Ahmed, que va arribar a Barcelona amb 15 anys, amb 30 va ser internat al CIE i 59 dies més tard va ser expulsat al Marroc. Finalment, s'ha donat veu a Hafid: "Quina sort que he tingut de trobar-me totes aquestes persones i famílies al meu voltant". 

La vetlla de pregària s'ha tancat fent memòria de les persones que han mort per l'internament a CIEs d'Espanya.