Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Arxius adjunts
Document

(Fundació Migra Studium) Durant vuit mesos el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona ha tingut persones privades de llibertat sense permetre les visites, ni de familiars ni d'ONG. Per aquest motiu, el Grup de visites al CIE de la Fundació Migra Studium (Servei Jesuïta a Migrants) convoca un any més una vetlla de pregària davant del centre d'internament. Serà aquest dissabte a les 18:00 h sota el lema 'Prou internaments i expulsions. Volem hospitalitat!'. Aquest acte, a més de reclamar el tancament d'aquests dispositius, també vol ser un gest de solidaritat amb les persones internes i de denúncia davant les dificultats en l'acompanyament d'aquestes.

El 5 d’octubre de 2020 el CIE de la Zona Franca es va reactivar amb l'internament de 84 persones provinents d'Algèria, després de més de mig any buit a causa de les restriccions per la pandèmia. La reobertura del CIE no va implicar la represa immediata de visites, ni de familiars ni d'ONG. No va ser fins al 16 de juny que, després de successives resolucions judicials i una queixa al 'Defensor del Pueblo', els jutjats de control del CIE van anunciar la represa de visites presencials de famílies i ONG.

Encara avui l’acompanyament de les persones internes pateix obstacles i limitacions que van molt més enllà de les mesures sanitàries lògiques en temps de pandèmia. La Fundació Migra Studium confirma que s’ha internat a persones originàries de països que tenen les fronteres amb Espanya tancades per la situació de pandèmia i que, per tant, la seva expulsió és impossible. "La política migratòria, un cop més, causa un patiment inútil", expressen des de l'entitat.

Migra Studium, juntament amb la resta d’entitats que formen part del Servei Jesuïta a Migrants i en xarxa amb altres organitzacions que treballen en aquest àmbit, ha denunciat repetidament les vulneracions dels drets humans i continua demanant el tancament del CIE i l'aplicació de mecanismes i alternatives a l'internament ja existents que permeten evitar la privació de llibertat i el patiment innecessari.

Organitzada pel grup de voluntaris de Migra Studium que visita a persones internes al CIE, la vetlla d’aquest dissabte ja compta amb l’adhesió de més de 70 entitats i col·lectius d’àmbits diversos, entre elles l'Hospital de Campanya Santa Anna, Iridia i Càritas Diocesana de Barcelona.

Per assistir a la vetlla, la Fundació Migra Studium demana que les persones s'inscriguin amb antelació mitjançant un formulari.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.