Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria de fotos Media

ISLAMCAT Diversos representants de les federacions islàmiques de Catalunya s'han reunit aquest dimecres amb l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, a la seu de l'arquebisbat. La trobada ha servit per continuar treballant en favor de l'entesa i del diàleg entre confessions i per treballar a favor de la pau i la solidaritat entre les comunitats. 

Les federacions islàmiques, en la trobada, han insistit en la importància de condemnar totes les formes de violència, d’agressió i d’atac a fidels o als seus temples. Els representants han coincidit que les religions estan compromeses amb la ciutadania i treballen juntes per protegir la llibertat i els drets religiosos de tots els catalans. Una feina que es fa "per construir una societat en la qual les persones visquin amb dignitat i respecte", diuen les comunitats islàmiques. 

Omella ha expressat el seu compromís de consolidar encara més la col·laboració entre les religions de Catalunya en el marc del Grup de Treball Estable de Religions, obrint nous camins de suport mutu i de treball continu.

A la reunió hi han assistit representants de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), la Federació del Consell Islàmic de Catalunya (FCIC) i representants de la Federació d’entitats pakistaneses de Catalunya i Espanya (PAK FEDERACIÓ).