Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) El dia 9 de novembre va tenir lloc la solemne Eucaristia en la festa del Sant Crist de Balaguer (Noguera) que va ser presidida per l’arquebisbe Joan-Enric Vives i concelebrada pel capellà custodi del Santuari del Sant Crist, Pau Vidal, l’arxiprest de Noguera, Joan Pujol i els nombrosos preveres de l’Arxiprestat.

Hi van assistir les autoritats encapçalades per l'alcalde Jordi Ignasi Vidal i una gran multitud de fidels i devots del Sant Crist que pujaren al Santuari a venerar la sagrada imatge.
A la seva homilia l’arquebisbe Vives va glossar el significat de la Santa Creu per als cristians: el significat profund de senyar-se que sempre ens hauria de fer recordar el valor de la Passió del Senyor Jesucrist. Mons. Vives recordà que Jesús va patir al llarg de tota la seva vida, des del seu naixement, infància, rebuig al seu ministeri públic i finalment la seva mort dolorosa i sacrificial en la Creu. L’Arquebisbe exhortà els fidels a perseverar en la fe i a estimar el valor del sofriment i encomanar tots els qui arreu del món s’uneix a la Creu del Senyor: als pobres, els malalts, als marginats, els exiliats, i tots els qui pateixen.

Al final de la missa es venerà la sagrada imatge del Sant Crist i s’organitzà la processó cívica amb les Autoritats fins a l’Ajuntament, amb els gegants i els músics. A la plaça Mercadal tingué lloc el tradicional ball que culminà la joiosa celebració festiva del dia del Sant Crist.

Dimarts al matí s'ha fet l'acte sacramental "La vinguda del Sant Crist a Balaguer", en la que participen les germanes clarisses i les alumnes de l'escola de dansa Montse Miret. A continuació s'ha celebrat la Missa en sufragi dels cofrares i socis i devots difunts del Santuari.