Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat de Lleida) La comunitat de religioses clarisses del santuari del Sant Crist de Balaguer, encapçalades per la seva superiora Maria Victoria Triviño, han visitat la capella del Peu del Romeu de Lleida, seu de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes. Allí han pogut admirar l’exposició de més de 80 Diorames i Pessebres que acull aquest Nadal.

La comunitat ha estat rebuda pel president de l’Agrupació, Jordi Curcó, i altres membres de junta, que han acompanyat i guiat a les religioses en la seva visita. A petició del president de l’entitat, la superiora ha signat el llibre d’honor de l’entitat, havent escrit una sentida i agraïda dedicatòria: “Quiero ver con mis ojos el Misterio del Hijo de Dios, decia San Francicso cuando creó el primer Belén viviente. Benditos sean los pessebrista que permiten ver, admirar y enamorarse ante el Misterio”.

Les religioses han apreciat de primera ma l’obra del mestre pessebrista Albert Bertran, recopilada en 9 dels seus diorames exposats a la capella, a més a més del pessebre tradicional muntat per ell mateix. En la primera planta, han gaudit del conjunt format per 44 diorames bíblics, obra singular i única del també mestre pessebrista Emili Tordera i la seva esposa Martha Pérez. I ja a la segona planta, el bell i delicat llegat de 16 diorames en miniatura construïts a les dècades dels anys 60 i 70 per la mestre pessebrista Paulina Atmetller, així com una col·lecció de pessebres d’arreu del món i figures de pessebres dels millors mestres artesans.