Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(DGAR) La Direcció General d’Afers Religiosos ofereix a escoles i instituts formació sobre la llibertat religiosa i la gestió de la diversitat religiosa per a professionals de l’àmbit de l’ensenyament. Des que l’any 2015, la Direcció General d’Afers Religiosos va publicar la Guia per al respecte a la diversitat de creences als centres educatius de Catalunya, aquesta publicació és presentada a tots els centres d’ensenyament que sol·liciten una sessió de formació.

En el darrer trimestre de 2017, s’han ofert sessions a tot el professorat d’alguns centres d’ensenyament d’educació primària i secundària de Ripoll, Olot, Palamós, Figueres i Terrassa. Així mateix, també s’ha participat en cursos de diverses sessions per a docents amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró i dels Serveis Educatius de la Selva, a Santa Coloma de Farners.

Adaptació a les necessitats del centre

Aquestes sessions de formació s’adeqüen a les necessitats de cada centre, tant pel que fa a l’horari com al continguts. Habitualment, s’aborden dos grans temes: en primer lloc, la normativa bàsica de llibertat religiosa, que estableix el marc d’actuació i, en segon lloc, la diversitat religiosa, per entendre com és el fenomen religiós a Catalunya avui en dia. Les sessions sempre fan referència al marc escolar i serveixen tant per resoldre dubtes com per conèixer experiències satisfactòries d’altres centres.

Formació gratuïta

Poden sol·licitar aquestes sessions gratuïtament tant els centres educatius com els serveis educatius municipals i comarcals. Cal dirigir-se a la Direcció General d’Afers Religiosos per acordar els detalls, si bé és recomanable que aquestes sessions tinguin una durada mínima de dues hores.