Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat de Tortosa) La façana tan característica de l'església de Morella ha estat restaurada després de quasi un any de treballs.

Abans de la intervenció l’exterior de la Porta presentava una capa generalitzada de brutícia acumulada, que podia variar la concentració i l’aspecte segons la zona, causada per pols i terra, contaminants sòlids, salinitat, brutícia d’origen orgànic, biodeteriorament, taques intencionades resultat d’actes vandàlics.

També era present la descomposició dels materials petris, ceràmics i els morters que composen les fàbriques de la porta, per l’acció d’agents d’alteració externs i l’acció de les sals. Finalment, també existien esquerdes, fissures i microfissures als carreus petris, d’origen històric.

El Projecte de Restauració de la Porta dels Apòstols ha estat un encàrrec de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports a l’estudi d’arquitectura Balam Consultores s.l. Han tingut un pressupost de 793.875,65 € i han estat executades per l’empresa Cyrespa s.l., especialista en restauració del Patrimoni.

Durant l’execució de l’obra han visitat l’obra diferents autoritats civils i eclesiàstiques. A principis de maig ho van fer l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, la subdirectora de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració (IVC+R), Gemma Contreras, i el bisbe de Tortosa, Enric Benavent.