Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Monestir de Poblet) Tres mil persones han passat aquest cap de setmana pel VII Festival de Música Antiga de Poblet. Enguany s'ha ampliat l'aforament d'algunes sales i s'ha multiplicat la programació de més activitats. En total, han estat tres concerts dirigits per Jordi Savall, tres conferències a càrrec de Dolors Bramon, Xavier Antich i Stefano Cingolani, i dos concerts matinals, amb Hirundo Maris i Euskal Barrokensemble.

El Festival de Música Antiga de Poblet s’inaugurava divendres a la nit amb la conferència de Dolors Bramon i un concert a l’entorn de l’Stabat Mater a càrrec de la Capella Reial de Catalunya dirigida per Jordi Savall. Bramon, doctora en filologia semítica i en història medieval i professora emèrita d'estudis àrabs i islàmics de la Universitat de Barcelona, va establir un diàleg entre el cristianisme i l’islam. Un total de 750 van assistir al concert, i 250 van seguir la conferència.

Abans de començar el concert, Jordi Savall va explicar que entre el públic del festival “hi ha perfils diversos, des de la gent que em segueix a concerts que faig a altres llocs fins a persones que viuen al voltant de Poblet fins a públic nou, que ve atret per aquest lloc meravellós i descobreix músiques de diferents èpoques”.

Per la seva banda, l’abat de Poblet, Octavi Vilà, destacava divendres que “enguany estem gratament sorpresos de la gent que està previst que vingui”, cosa que perfila el festival de Poblet com la gran aposta musical de la Catalunya sud, “ja que, com bé diu el mestre Savall, no hi havia cap festival d’aquest tipus i això és molt important per a les nostres comarques”.

El VII Festival de Música Antiga de Poblet s’ha tancat aquest diumenge a la nit amb el concert El Renaixement Musical a Nàpols, a càrrec de La Capella Reial de Catalunya i Hesperion XXI dirigits per Jordi Savall. Al darrer concert del Festival han assistit el president de la Generalitat, Joaquim Torra, i la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, així com els alcaldes de Vimbodí, Joan Canela, i Montblanc, Josep Andreu.

La propera cita amb la música a Poblet serà al VII Festival Internacional d’Orgue, que enguany inaugurarà el dia 19 d’octubre l’organista Juan de la Rubia i comptarà amb la participació de Thiemo Janssen (26 d’octubre) i Mona Rozdestvenskyte (9 de novembre).

Els Festivals de Música de Poblet s’emmarquen en el programa Cosmos Poblet, amb què s’articula l’activitat cultural del monestir. Enguany, també dins el mateix programa, s’han inaugurat un nou Centre de Visitants amb audiovisuals immersius i la remodelació del Museu de Poblet, amb dues sales noves on s’exposa la col·lecció d’art i de material litúrgic.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.