Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) Dissabte 24 d’agost, a les 21h, tindrà lloc el concert de cloenda del IX Festival Internacional Orgue de Montserrat. Abat Cassià M. Just, in memoriam (FIOM 2019), que protagonitzarà la intèrpret eslovaca Monica Melcova, a l’orgue, acompanyada a la trompa per Juan Manuel Gómez, que oferiran repertori per a aquesta singular formació.

El IX Festival Internacional Orgue de Montserrat, organitzat per l’Abadia de Montserrat i patrocinat per Reale Seguros i la Fundació Pinnae, està projectat sota la direcció artística del P. Jordi-Agustí Piqué i l’assessorament de l’organista Miquel González, mentre que la coordinació i el management general és a càrrec del P. Manel Gasch, majordom-administrador de l’Abadia de Montserrat.

El FIOM 2019 està essent novament un homenatge a la memòria del P. Abat Cassià M. Just, organista i músic rellevant, home de Déu i de cultura, que va morir el 12 de març de 2008. Igualment, aquest certamen musical continua amb la voluntat de possibilitar l’audició en l’orgue Blancafort (2010) d’alguns dels millors intèrprets de l’orgue de l’àmbit internacional.

Cal recordar que tots els concerts del FIOM 2019 se celebren a la Basílica de Santa Maria de Montserrat, comencen a les 21h, i tenen l’entrada lliure. Aquests espectacles musicals també es poden seguir en directe a través de Montserrat Ràdio i TV (www.montserratcomunicacio.cat) i també s’emeten a través de les TV de la Xarxa de Comunicació Local.