Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Abadia de Montserrat) Diumenge vinent, 12 de juny, Festivitat de la Pentecosta, tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria de Montserrat el concert inaugural del I Festival Internacional Orgue de Montserrat. Abat Cassià M. Just, in memoriam, que compta amb la col·laboració de l’Obra Social de Caixa Penedès. La proposta d’aquesta primera edició, la direcció artística de la qual va a càrrec del pare Jordi-Agustí Piqué i del professor Miquel González, neix amb la voluntat de fer de l’Orgue de Montserrat un exponent de la cultura organística internacional. En cadascun dels cinc concerts que se celebraran a Montserrat, l’entrada als quals és lliure, es podrà escoltar el gran repertori simfònic i organístic clàssic i contemporani. El I Festival Internacional Orgue de Montserrat. Abat Cassià M. Just, in memoriam, serà un homenatge a la memòria del pare Abat Cassià M. Just, organista i músic rellevant, home de Déu i de cultura, que va morir el 12 de març de 2008.

 

El concert de diumenge 12 de juny, a les 21h, el protagonitzarà l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. De la mà d’Alfons Reverté, director titular de l’Orquestra, començarà amb la Pastoral, de Juli Garreta (1875-1925), una de les obres més interessants d’un dels autors catalans més atractius. També hi prendran part el Duo de piano dels Germans Pérez Molina, amb el Concert per a dos pianos en re menor, de Francis Poulenc (1899-1963). A la segona part tindrà lloc l’audició de la monumental Simfonia núm. 3 op. 78, en do menor, “amb orgue”, de Camille Saint-Saëns (1835-1921), que interpretarà a l’orgue el pare Jordi-Agustí Piqué.

 

El segon dels concerts del Festival tindrà lloc el dissabte 25 de juny i anirà a càrrec de l’organista titular de la catedral de Nôtre-Dame de París, Olivier Latry, considerat com un dels organistes més remarcables de la seva generació, no tan sols a França, sinó igualment en l’escena internacional.

 

El dissabte 23 de juliol arribarà el torn de José Enrique Ayarra, organista titular de la catedral de Sevilla, que interpretarà obres de Johann Sebastian Bach, Buenaventura Iñíguez, Jesús Guridi, Manuel Castillo i Miguel Echeveste.

 

Dissabte 13 d’agost, els trompetes Helio Garcia i Andrés Simeó acompanyaran Bartomeu Mut, organista de la parròquia de Sant Pere de Sencelles a l’orgue històric de Matheu Bosch (1746) i de l’església de la Santa Creu de Palma. Actualment, la seva tasca docent com a professor d’orgue la realitza en el Conservatori Professional de Música i Dansa de Mallorca.

 

I, finalment, divendres 23 de setembre tindrà lloc el concert de cloenda, que anirà a càrrec de Lorenzo Ghielmi, professor d’orgue de l’Schola Cantorum de Basilea (Suïssa), i que serà la proposta pedagògica, adreçada a músics i especialistes, que sens dubte marcarà el to i el nivell d’aquesta primera edició. El professor Ghielmi interpretarà obres de Georg Böhm (1661-1733) i de Johann Sebastian Bach (1685-1750).

 

Tots els concerts se celebraran a la Basílica de Santa Maria de Montserrat i l’entrada serà lliure.