Vés al contingut
2 Catalunya Religió dg. 16/10/2011

(Jordi Llisterri –CR) Són la generació de capellans que tenen més de 70 any i que el Concili Vaticà II els va canviar la concepció de què era ser capellà. Per la majoria després va venir la decepció, i el veure que moltes de les expectatives que havia creat el Concili no es feien realitat. Malgrat això, van continuar fent de capellà perquè “fer de capellà els apassiona”.

Aquesta és una part del relat que es pot seguir en el llibre Fills del Concili (Editorial Mediterrània) que es va presentar fa unes setmanes a la sala d’Actes de Cristianisme i Justícia de Barcelona. És el recull de les experiències que han aplegat els sociòlegs Joan Estruch i Clara Fons després de fer 17 llargues entrevistes.

El llibre surt del format habitual de llibre-entrevista o de l’estudi exhaustiu per construir temàticament un relat comú d’aquesta generació de capellans. Una generació que per damunt de tot no han deixat de treballar mai i encara avui la majoria continuen en actiu. En aquest vídeo Joan Estruch i Clara Fons expliquen el contingut i l’experiència de fer a quatre mans Fills del Concili.  

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.