Vés al contingut
Catalunya Religió
2_foto sessió2
Fotografia: Fundació "la Caixa".

Fundació “la Caixa” L’Observatori Social de la Fundació ”la Caixa”, presenta en col·laboració amb la Fundación FAD Juventud la sessió Xarxes socials i el seu impacte en l’autoimatge juvenil. Espais que mostren estils de vida i models estètics el proper dimecres 29 de març a les 18 h a CaixaForum Macaya. Es tracta d’una trobada on diferents experts parlaran sobre com la imatge que es projecta dels joves a les xarxes socials pot afectar la seva salut mental.

Aquesta sessió se centrarà a analitzar el paper de les xarxes socials en l'autoimatge dels adolescents i els joves, en com la connexió permanent, el postureig, les aplicacions per retocar imatges o el fet de seguir determinats influencers pauten les maneres d'estar en línia, condicionen la imatge que projecten els adolescents i els joves a les seves xarxes, afecten la seva autoestima i aspiracions socials i personals i tenen, moltes vegades, una repercussió negativa en la seva salut mental.

La trobada anirà a càrrec de Cristina Gil, psicòloga, especialitzada en igualtat i violència de gènere; Asiria Álvarez, fotògrafa contemporània i dissenyadora gràfica per l'EASDGC; Santos Solano, doctor en Psicologia i investigador del grup ANOBAS de la Universitat Autònoma de Madrid; i Beatriz Romero, politòloga, feminista i activista de la diversitat, col·laboradora i portaveu de WeLoversize, una comunitat en línia que lluita per l'empoderament femení. Per moderar la sessió, aquest debat comptarà amb Silvia Álava, psicòloga sanitària, experta en psicologia educativa, escriptora i conferenciant. Álava és directora de l'àrea infantil del Centre de Psicologia Álava Reyes.

Un cicle que analitza noves realitats

Es tracta de la primera sessió del cicle 'Benestar i salut mental d'una societat digitalitzada', que analitzarà en dues sessions els riscos per a la salut mental (ciberassetjament, alteració de la imatge corporal, ansietat, etc.) i les oportunitats (fer, mantenir i construir relacions, crear una expressió positiva de si mateix/a) de l'ús de les pantalles en adolescents i joves. Es pretén entendre modalitats d'ús i expectatives a l'entorn dels dispositius i l'espai virtual, com també fomentar un aprofitament adequat de les TIC.

La segona sessió d’aquest cicle se celebrarà el 26 d’abril amb la jornada Metavers, un futur prometedor? Potencial i aplicacions del món virtual immersiu. En aquesta trobada els experts explicaran com es poden analitzar les transformacions que comporta el metavers, els reptes i també les problemàtiques que des del punt de vista psicològic pot implicar aquesta immersió virtual en l'adolescència i la joventut. De la mateixa manera, es debatrà sobre com el món virtual pot afectar la salut mental i el benestar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.