Vés al contingut

notícies relacionades

Els bisbes parlen de defensar la vida i la dignitat de la persona

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de defensar la vida i la dignitat de la persona, així com de la força de l’amor, de la font inesgotable de l’Evangeli, de consagrar-nos al Sagrat Cor de Jesús, de la fortalesa unida a la magnanimitat, del do de temor de Déu, de l’acabament del curs escolar, de sant Joan Baptista, d’un nou administrador diocesà i de tres actituds: el lliurament, la fraternitat i l’adorac

La gota d'aigua de Panikkar: una metàfora útil i serena sobre la mort

(Laura Mor –CR) L'aigua és metàfora de vida per a moltes cultures i religions. Amb motiu de la festa de Tots Sants, el primer de novembre, i en el marc de l'Any Raimon Panikkar, recordem aquí com aquest teòleg i filòsof va explicar la mort com “l'instant en què una gota d'aigua cau al mar”. Tot seguit es pregunta: “Què passa amb la gota d'aigua? Què passa amb l'aigua de la gota?”.

Rebre i donar. El credo de mossèn Rovira Belloso

(CR) Un dels textos que ens ha deixat mossèn Rovira Belloso és el comentari al Credo que va publicar a Catalunya Religió. Recollim algunes frases que mostren, també davant la mort, el seu tarannà més pastoral, marcat alhora per la seva saviesa teològica. És un dels textos més recents de mossèn Rovira que exposo una visió viscuda de la fe.

L’Evangeli il·lumina el Credo

Josep Maria Rovira Belloso

La mort per veure la vida com un do inesperat

El llibre recomanat de Laia de Ahumada

(Ramon Bassas –CR) Laia de Ahumada és filòloga i escriptora. Ha inspirat el Centre Obert Heura i de l'associació Terra Franca. La temàtica de la seva escriptura és el camí espiritual i la recerca interior i compta ja amb una bona colla de llibres publicats. Per aquest estiu ens recomana Cinc meditacions sobre la mort (altrament dit sobre la vida) de François Cheng.

Nova edició del taller monàstic a Montserrat

(Abadia de Montserrat) Després de la bona acollida de les edicions anteriors, la comunitat benedictina dóna a conèixer novament la vida monàstica i mostrarà els temes més importants per a la vida del monjo. El monestir de Montserrat convida homes de 18 a 35 anys, aquest cap de setmana, a una experiència monàstica que els permeti conèixer l’espiritualitat de la tradició benedictina.

La pedagogia de la interioritat demana "desaccelerar" la vida

(Arquebisbat de Tarragona) La Casa d’Exercicis de la Selva del Camp va acollir dissabte la formació sobre pedagogia de la interioritat, adreçada a joves i agents de pastoral. Organitzada per la delegació de pastoral de Joventut de Tarragona, va anar a càrrec del pare jesuïta David Guindulain, del Centre d’Espiritualitat de la Cova de Manresa.

Una gota de sang pot salvar dues vides

(Escola Pia) L’Escola Pia Nostra Senyora ha organitzat aquesta setmana, de dijous 16 a dissabte 18 la campanya 'Una gota, dues vides'. Es tracta d'un projecte que uneix salut preventiva i solidaritat amb la implicació de tota l’escola.

Andorra acollirà la jornada anual de famílies d'Urgell

(Bisbat d'Urgell) Famílies de diverses ciutats i pobles de la diòcesi d'Urgell es trobaran el proper 12 d'abril a Andorra en la seva tercera trobada anual, un encontre festiu de fe entre generacions, després de les celebrades els dos anys anteriors a La Seu d'Urgell i a Balaguer.

Veure la fe