Vés al contingut
Catalunya Religió

(Glòria Barrete –CR) Biblista, professor, teòleg, o impulsor de nombroses iniciatives d'animació bíblica. Aquestes són algunes de les definicions que acompanyen el nom de Javier Velasco Arias, que ha mort aquest dilluns a l'edat de 62 anys. Ell mateix es qualificava al seu perfil de Twitter com un "apassionat de la Bíblia". El funeral es farà aquest dimarts a les 16 hores a la parròquia de Santa Maria Magdalena d'Esplugues de Llobregat, i serà presidit pel bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés.

Originari de Medina del Campo, Velasco residia a Barcelona des del 1967. Llicenciat en Teologia, especialitat de Bíblia, per la Facultat de Teologia de Catalunya, també era professor de Sagrada Escriptura a l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB).

La seva passió per la Paraula el va dur a impulsar, junt amb d'altres biblistes, iniciatives com l'Escola d'Animació Bíblica de Barcelona, nascuda l'any 2004 i que té la seu a la parròquia Mare de Déu de la Medalla Miraculosa de Barcelona. La iniciativa, que aplega actualment un gran nombre de grups repartits per diverses parròquies, compta amb grups bíblics a la llibreria Paulines de Barcelona i a parròquies de la ciutat, així com grups a Esplugues, Sabadell, Sant Vicenç dels Horts, Pallejà, o Badalona.

Velasco era responsable del departament d'Animació Bíblica de la Pastoral del Centre d'Estudis Pastorals, coordinador del seminari "Bíblia i Pastoral" de l"Associació Bíblica Espanyola" (ABE), membre d'aquesta associació i de l"Associació Bíblica de Catalunya". També coordinava el Secretariat d'Animació Bíblica de la Pastoral de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat.

Autor de diverses publicacions bíbliques, destaquen entre elles 'La Biblia compartida. Biblia y Pastoral' , 'El matrimonio en la comunidad paulina de Corinto', 'El matrimoni i l'ús dels béns en la Bíblia', 'María, madre de Jesús', així com nombrosos articles de temes bíblics en revistes especialitzades i a Internet.

Velasco, força actiu a xarxes socials i a Internet, comptava amb un blog personal des de feia prop de deu anys, on divulgava la seva passió per la Bíblia amb comentaris setmanals de l'Evangeli dels diumenges i festivitats cristianes assenyalades.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.