Vés al contingut

notícies relacionades

Armand Puig, nou rector del seminari interdiocesà

(Tarraconense) L’arquebisbe metropolità de Tarragona i els bisbes de les sis diòcesis sufragànies de la Província Eclesiàstica Tarraconense –que comprèn les diòcesis de Tarragona, Girona, Lleida, Solsona, Tortosa, Urgell i Vic– han nomenat rector del Seminari Major Interdiocesà a Armand Puig i Tàrrech.

L’admiració per mossèn Joan Busquets

(Joan Planellas / Degà de la Facultat de Teologia de Catalunya) El 13 de novembre ens assabentàvem del traspàs de mossèn Joan Busquets i Dalmau (1934-2018), després d’una llarga malaltia. Val a dir que mossèn Joan ha estat un dels millors mestres que els de la meva generació hem tingut al llarg dels nostres anys joves, així com també -més tard- de servei a l’Església.

Mor Joan Busquets, exdegà de la Facultat de Teologia de Catalunya

(Jordi Llisterri-CR) Ha mort un dels capellans de Girona amb més implicació en les institucions interdiocesanes de Catalunya. Joan Busquets ha mort aquest dimarts a la residència sacerdotal "Bisbe Sivilla" de Girona als 84 anys. El funeral tindrà lloc aquest dimecres 14 de novembre, a les 4 de la tarda, a l'església parroquial de santa Susanna del Mercadal de Girona.

Canvis en la direcció de tots els seminaris catalans

(Jordi Llisterri-CR) El curs vinent començarà amb una renovació pràcticament total dels responsables dels tres seminaris catalans. Aquest dilluns s’ha fet públic el nomenament d’un nou rector del Seminari Interdiocesà de Catalunya. Javier Vilanova, del bisbat de Tortosa, substitueix Norbert Miracle, capellà de Tarragona que ha tingut aquesta responsabilitat els darrers 13 anys. Vilanova era fins ara formador del mateix seminari.

El Vaticà demana una formació integral i més rigor en l'admissió de seminaristes

(Jordi Llisterri-CR) "Els capellans han de tenir una sòlida formació i una maduració interior que no pot limitar-se a mostrar una simple aparença d'hàbits virtuosos". Aquesta és una de les afirmacions del nou document de la Congregació per al Clergat que regula i orienta la formació que han d'oferir els seminaris de tota l'Església catòlica.

Dia del Seminari, seminaristes cridats a oferir misericòrdia

(CR) Com cada any al voltant del dia de Sant Josep se celebra el dia del Seminari. Aquest any s'ha convocat amb el lema "Enviats a reconciliar”, fent referència a l'Any de la Misericòrdia convocat pel papa Francesc. La celebració d'aquest cap de setmana és el motiu per promoure diverses activitats per donar a conèixer els centres de formació dels futurs capellans diocesans.

Es busquen vocacions

(8TV) Arran de la polèmica per el vídeo del Dia del Seminari de la Conferència Episcopal Espanyola, un equip de 8TV va fer una visita al Seminari Major Interdiocesà. En aquest reportatge es parla amb diversos seminaristes i responsables del seminari i es pot veure la vida diària d’un seminari. També es recullen imatges del torneig de futbol celebrat el dia de Sant Josep entre els tres seminaris de Catalunya.

Veure la fe