Vés al contingut

notícies relacionades

Pere Oliva

Pere Oliva, nou rector del Seminari Interdiocesà

JORDI LLISTERRI - CR | El capellà de Vic Pere Oliva serà el nou rector del Seminari Major Interdiocesà. És la decisió que han pres conjuntament els bisbes dels set bisbats catalans que formen aquest seminari comú. Oliva substitueix el capellà de Tarragona Armand Puig.

Exercicis espirituals seminari interdiocesa 2022

Armand Puig: “Pots tenir molts seminaristes, però tenir un to comunitari fluix”

GLÒRIA BARRETE –CR | 19 de març, dia de Sant Josep i dia del Seminari. Dia també en què el ball de xifres sobre els seminaristes de les diòcesis sembla el més important sobre el tema, provocant en alguns casos pugnes i competicions poc fructíferes per veure qui el té més gran. Enguany la celebració del Dia del Seminari ha vingut precedida per la visita apostòlica encarregada des del Vaticà a tots els seminaris espanyols.

Armand Puig, nou rector del seminari interdiocesà

(Tarraconense) L’arquebisbe metropolità de Tarragona i els bisbes de les sis diòcesis sufragànies de la Província Eclesiàstica Tarraconense –que comprèn les diòcesis de Tarragona, Girona, Lleida, Solsona, Tortosa, Urgell i Vic– han nomenat rector del Seminari Major Interdiocesà a Armand Puig i Tàrrech.

L’admiració per mossèn Joan Busquets

(Joan Planellas / Degà de la Facultat de Teologia de Catalunya) El 13 de novembre ens assabentàvem del traspàs de mossèn Joan Busquets i Dalmau (1934-2018), després d’una llarga malaltia. Val a dir que mossèn Joan ha estat un dels millors mestres que els de la meva generació hem tingut al llarg dels nostres anys joves, així com també -més tard- de servei a l’Església.

Mor Joan Busquets, exdegà de la Facultat de Teologia de Catalunya

(Jordi Llisterri-CR) Ha mort un dels capellans de Girona amb més implicació en les institucions interdiocesanes de Catalunya. Joan Busquets ha mort aquest dimarts a la residència sacerdotal "Bisbe Sivilla" de Girona als 84 anys. El funeral tindrà lloc aquest dimecres 14 de novembre, a les 4 de la tarda, a l'església parroquial de santa Susanna del Mercadal de Girona.

Canvis en la direcció de tots els seminaris catalans

(Jordi Llisterri-CR) El curs vinent començarà amb una renovació pràcticament total dels responsables dels tres seminaris catalans. Aquest dilluns s’ha fet públic el nomenament d’un nou rector del Seminari Interdiocesà de Catalunya. Javier Vilanova, del bisbat de Tortosa, substitueix Norbert Miracle, capellà de Tarragona que ha tingut aquesta responsabilitat els darrers 13 anys. Vilanova era fins ara formador del mateix seminari.

El Vaticà demana una formació integral i més rigor en l'admissió de seminaristes

(Jordi Llisterri-CR) "Els capellans han de tenir una sòlida formació i una maduració interior que no pot limitar-se a mostrar una simple aparença d'hàbits virtuosos". Aquesta és una de les afirmacions del nou document de la Congregació per al Clergat que regula i orienta la formació que han d'oferir els seminaris de tota l'Església catòlica.

Veure la fe