Vés al contingut

notícies relacionades

Què sabem de Sant Josep?

(Josep Gordi –CR) El 19 de març és la festivitat de Sant Josep. Des del 1399 i per iniciativa dels franciscans és també la festa del dia del pare. Actualment, la segona afirmació és la que pren més relleu i en molts aparadors veiem anunciada aquesta efemèride, convertint-se més en un reclam pel consum que en un temps de reflexió vers la figura del pare i de Sant Josep. Però, en realitat què sabem de sant Josep, a part que va fer de pare a Jesús i que era fuster? Quina és la seva simbologia, els seus símbols? Apropem-nos hi i donem-hi contingut.

La parròquia de Sant Josep, 150 anys al servei de Badalona

(Glòria Barrete –CR) La història de la parròquia de Sant Josep de Badalona és la història d'una vila que va esdevenir ciutat industrial, amb presència de món obrer i epicentre del món artesà, pesquer i pagès de l'època. L'arribada de treballadors va posar de manifest la necessitat de crear una altra parròquia a banda de la que ja existia, Santa Maria, per atendre tota la nova immigració que treballava a la indústria i a les empreses. Enguany Sant Josep de Badalona celebra els 150 anys de la seva parròquia, parròquia entesa com a territori i no pas com a temple arquitectònic.

El Pare Manyanet, inspirador de la Sagrada Família

(CR) Molt s'ha escrit sobre el temple de la Sagrada Família, sobre la seva simbologia, arquitectura, inclús sobre la figura del seu arquitecte, Antoni Gaudí. Però són pocs els llibres que parlen des d'una altra perspectiva del temple, sobre la seva fundació i la gestació de la idea d'erigir un temple dedicat exclusivament a la família. Aquest és el punt de partida del llibre L'origen de la Sagrada Família. Josep Manyanet, l'inspirador, de l'autor Josep M. Blanquet, de l'orde dels fills de la sagrada família.

panoràmica

Veure la fe