Vés al contingut

notícies relacionades

Tarragona es consolida com a referència de la difusió bíblica

(Jordi Llisterri-CR/Tarragona) El Museu Bíblic de Tarragona es consolida com un centre de difusió bíblica. Aquest dilluns es va inaugurar un nou espai al pati del museu, ara recuperat, amb un conjunt escultòric amb Abraham, Sant Pau i Sant Fructuós, entre diverses mostres de la vegetació que apareix en els relats bíblics.

Nou valor afegit a La Passió de Sant Fructuós

(Laura Mor –CR) Mateix dia, mateixa hora i mateix lloc. La Passió de Sant Fructuós mai no s'havia representat coincidint amb la data de l'efemèride. El proper 21 de gener a les onze del matí l'amfiteatre de Tarragona reviurà el martiri del bisbe Fructuós i dels seus dos diaques Auguri i Eulogi.

La celebració de Sant Fructuós recorda que l'Església del segle XXI continua sent de màrtirs

(Arquebisbat de Tarragona) Un any més, en la solemnitat dels sants màrtirs de Tarragona, Fructuós, bisbe; i sant Auguri i Eulogi, diaques, que s’escau el dia 21 de gener, va tenir lloc la pregària i la lectura de la Passio Fructuosi, recull de la història d’aquest procés martirial, immortalitzat entre mitjans del segle III dC i inicis del segle IV dC., a l’Amfiteatre romà de Tarragona que aquest any ha c

La Passió de Sant Fructuós per a joves i famílies

(AC Sant Fructuós) El Teatre Metropol de Tarragona acull dissabte La Petita Passió de Sant Fructuós. Es tracta d'una adaptació per a joves, infants i famílies de La Passió de Sant Fructuós amb motiu de la cloenda del 25è aniversari de la primera representació d'aquesta obra de teatre. La representarà per primera vegada la secció jove de l’Associació Cultural Sant Fructuós.

Accent ecumènic a la celebració de sant Fructuós a Tarragona

(Arquebisbat de Tarragona) En la solemnitat dels sants màrtirs de Tarragona, Fructuós, bisbe; i sant Auguri i Eulogi, diaques, que s’escau el dia 21 de gener, ha tingut lloc la pregària i la lectura de la Passio Fructuosi, recull de la història d’aquest procés martirial, immortalitzat entre mitjans del segle III dC i inicis del segle IV dC., a l'amfi

Tarragona té el repte de convertir el conjunt basilical de Sant Fructuós en un museu

(Laura Mor –CR) Aquest dijous s'inicien les tasques de protecció de la capçalera de la basílica paleocristiana de la necròpolis i la tomba martirial del bisbe Fructuós de Tarragona. Les troballes arqueològiques que aquest diumenge van conèixer 1019 visitants en una única jornada de portes obertes quedaran cobertes a partir d'ara.

El 2 de novembre es podrà visitar la tomba de Sant Fructuós, amagada durant 80 anys

(Arquebisbat de Tarragona) La intervenció arqueològica per part de l’arquebisbat de Tarragona, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i l’Ajuntament de Tarragona, al recinte de la Fàbrica de Tabacs de la ciutat, ha permès documentar les restes de la fonamentació de l’absis de la basílica martirial i la tomba.

panoràmica

Veure la fe