Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Solsona) La catedral de Solsona ha acollit l'assemblea diocesana anual de Vida Creixent del bisbat de Solsona. Una assemblea marcada pel relleu de la presidència de l'entitat entre Vicenç QuinquillaLluïsa Garcia, membre de la Junta diocesana i escollida nova presidenta per l'assemblea. L'administrador apostòlic de Solsona, Romà Casanovas, ha presidit la trobada que ha comptat amb més d'un centenar de persones. 

Després que el consiliari de la Interdiocesana Xavier Morató fes un parlament, Quinquilla ha deixat el càrrec de president de Vida Creixent fent notar que en tot aquest temps al grup hi ha trobat “el germà que m’ha ajudat a sentir la meva ànima i a fer estada amb Déu en el meu interior”. La nova presidenta, en ser elegida per l'assemblea i ratificada per Casanovas, ha assegurat que "ens cal l'alegria dels infants i que l'hem d'encomanar als altres", citant una frase del mateix Jesús, per tal d'aconseguir-ho: "Estimeu-vos als uns als altres, com jo us he estimat". 

La secretària de l’entitat ha fet un breu resum de les activitats dels dos darrers anys que "amb motiu de la pandèmia han estat escasses però interessants". S'ha fet l’explicació de l’estat de comptes i tot seguit el bisbe Casanova ha conclòs l’acte.

Acabada l’assemblea hi ha hagut una eucaristia presidida pel bisbe i concelebrada per diferents mossens del bisbat. Grifell ha dirigit els cants i Anna Castellà ha cantat el salm. Una eucaristia participativa que va finalitzar amb un dinar de germanor a Can Puig.

Des del grup Vida Creixent agraeixen la participació i interès a Casanovas en el grup. "Es va sentir germà amb totes les persones assistents, fent-se molt proper a les seves inquietuds", expliquen. Des de Vida Creixent destaquen la seva intervenció: "cal pregar, viure l'amistat, i ser persones que es troben, comparteixen i estan juntes organitzant activitats". 

La jornada ha començat amb la pregària inicial, feta pel consiliari diocesà Abel Trulls. La pregària escollida ha estat la mateixa que la del papa Francesc proposa pel Sínode.