Vés al contingut

notícies relacionades

Què vol dir penjar els hàbits?

(CR) El 23 d’agost el bisbe de Solsona, Xavier Novell, feia pública a través d’un comunicat la seva renúncia al govern pastoral de la diòcesi per motius “estrictament personals”. Aquest diumenge diversos mitjans digitals publicaven que Novell “ha penjat els hàbits” perquè s’ha enamorat d’una dona. Un element clau en aquest cas és la projecció pública que ha tingut Novell.

Romà Casanova s’adreça a la diòcesi de Solsona entre “dolor i perplexitat”

(CR) Romà Casanova, bisbe de Vic, s’ha adreçat per carta aquest dimecres a la diòcesi de Solsona. El prelat va ser nomenat administrador apostòlic de Solsona després que Xavier Novell presentés la seva renúncia per sorpresa de la comunitat catòlica catalana.

En la missiva, Casanova assegura que malgrat el “dolor per la separació” i la “perplexitat” s’ha d’acceptar la decisió de Novell, confiant en que és una decisió presa lliurement.

Sorpresa majúscula per la renúncia de Novell com a bisbe de Solsona

(CR) El bisbe de Solsona, Xavier Novell i Gomà, ha anunciat el matí d’aquest dilluns que presenta la seva renúncia al govern pastoral de la diòcesi per motius “estrictament personals”. Una decisió, assegura, que ha estat presa després “d’un període de reflexió, discerniment i oració”. Aquesta renúncia no té precedents a l’Església catalana i s’ha portat d’una manera tan discreta que gent propera al seu entorn no n’estava al cas.

L’Església catalana situa el gest de Benet XVI com un exemple a seguir

Les valoracions de Lluís Martínez Sistach, Jaume Pujol, Joan-Enric Vives, Josep Maria Soler, Màxim Muñoz, Xavier Puigdollers, Pascual Piles, Jaume Pallaroles, Josep Guiteras, Àngel Asurmendi, Gil Parés, Lluís Magriña, Catalina Verdera, Mabel Burgell, Antoni Pujals, Armand Puig, Enric Puig, Llorenç Puig, Teresa Losada, Marta Nin, Jordi Lòpez Camps, Jordi Llisterri.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts