Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Cita habitual en el calendari escolar dels mestres i professors de religió de les diòcesis amb seu a Catalunya. Parlem de la tradicional Jornada que organitza el SIERC i la Fundació Escola Cristiana i que any rere any aplega els docents que imparteixen religió a les escoles. La tretzena edició se celebra el 6 d'abril al Col·legi Sagrada Família de Sabadell. Les inscripcions són obertes fins l'1 d'abril.

En aquesta tretzena Jornada el Sínode de Joves té un paper destacat. Celebrat durant el mes d'octubre passat, el Sínode de bisbes sobre els Joves va establir algunes pautes de futur pel treball eclesial amb els joves. La Jornada de professors de religió comptarà amb la ponència 'Frecuentar el futuro. Lectura Pastoral del Sínodo de los Jóvenes', a càrrec del salesià Koldo Gutiérrez.

A banda de la xerrada sobre els joves, durant tot el dia també es podran visitar editorials diverses sobre llibres de text, gaudir d'un espectacle de Jazz de la pròpia escola amfitriona, celebrar l'Eucaristia i participar d'algun dels dotze tallers formatius que s'ofereix des de l'organització.

Els tallers, adreçats a diferents nivells educatius, formen un ventall complet de diverses metodologies que es poden aplicar a l'aula a la classe de religió. Així, hi haurà un taller de gestió emocional a la classe; un taller de classe de religió més experiencial; un taller de contes; un taller de silenci i interioritat; un taller d'eines tecnològiques aplicades a la classe de religió; un taller de manualitats innovadores; un taller per treballar la imatge i figura de Jesús amb adolescents; un taller sobre la Paraula de Déu a l'aula; un taller de creació musical en clau religiosa, o un taller sobre com visitar una església.

Dotze propostes de tallers i formacions que sota el lema de la Jornada, 'Aprendre Ensenyar', servirà, segons els organitzadors, "per trobar-se i compartir el treball, les inquietuds, i les bones pràctiques educatives".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.