Vés al contingut

notícies relacionades

El web sobre Drets dels Infants dels Maristes creix en estructura i continguts

(Maristes) L'apartat "Drets dels infants" del portal maristes.cat creix en dimensió i en continguts. S'ha atorgat un espai més ampli a una pàgina que ja existia i s'ha dotat d'una estructura més completa, on el projecte en favor de la defensa dels drets dels infants pren una envergadura coherent amb el projecte educatiu dels Maristes.

"Trencar el silenci: deu rostres, deu veus", presentat a Igualada

(Maristes) "Tant de bo quan llegiu aquest llibre pugueu canviar la vostra mirada quan mireu un infant". Són paraules de Marina Gual, orientadora del col·legi Maristes La Immaculada de Barcelona, a la presentació del llibre "Trencar el silenci: deu rostres, deu veus", que s'ha presentat el dilluns 25 de novembre a la Biblioteca Central d'Igualada.

Els Maristes presenten el llibre sobre protecció a la infància a la Santa Seu

(Maristes) Representants de diferents institucions i congregacions religioses van coincidir ahir a l'ambaixada espanyola davant la Santa Seu a Roma a situar l’infant al centre de la protecció al menor i com primera línia de detecció, durant l'acte de presentació del llibre Trencar el silenci: deu rostres, deu veus que recull el testimoni de deu educadors i educadores de diferents països sobre com viuen la tasca duta a terme i el compromís de la Institució Marista per a avançar en matèria de protecció a la infància.

Per una reacció eclesial i social davant dels abusos a menors

(Editorial/Catalunya Religió) Dolor i consternació. Se’ns fa un nus a gola en parlar d’abusos sexuals a menors comesos per alguns sacerdots o religiosos a Catalunya apareguts les darreres setmanes. Van causar un dany enorme a les seves víctimes, deixant sovint seqüeles difícilment reversibles. En alguns casos aquestes conductes agressives es van perllongar durant massa anys, afectant a molts infants o joves, sense que ningú del seu entorn ho hagués detectat o, en tot cas, ho hagués denunciat i aturat.

Una política clara i decidida contra els abusos a menors

(Jordi Llisterri –CR) Aquest dimecres es va celebrar una jornada de formació específica al responsables de les escoles cristianes de Catalunya sobre la protecció a la infància i la prevenció dels abusos a menors. En la jornada es va constatar que ja existeix una àmplia cultura en aquest aspecte dins de l'escola cristiana amb institucions que fa més d'una dècada que tenen en funcionament protocols de prevenció i actuació.

L'Escola Cristiana organitza una jornada sobre protecció a la infància i prevenció d'abusos

(Jordi Llisterri –CR) Les escoles han de ser espais on es pugui garantir el desenvolupament de les persones en un ambient de plena seguretat. Amb aquesta preocupació la Fundació Escola Cristiana de Catalunya organitza aquest dimecres una jornada de formació sobre la protecció a la infància i la prevenció dels abusos a menors. Aquesta trobada monogràfica s’adreça principalment als membres dels equips de gestió dels centres, titulars i directors de les escoles cristianes.

Veure la fe