Vés al contingut

notícies relacionades

Jesús, fill d'una Kelly, anomenada Maria

El director d'Oxfam Intermón a Catalunya, Francesc Mateu, confronta cada any el relat del naixement amb l'actualitat social. Aquest 2018 el seu pessebre de Nadal fa néixer Jesús en un racó fosc de l'habitació de neteja de l'hotel Betlem. Maria és una “kelly” i treballa en condicions precàries com a cambrera d'habitacions d'un hotel. La narració d'aquest “Jesús, fill d'una Kelly, anomenada Maria” compta també amb un vídeo animat.

Càritas denuncia la precarietat laboral a l'skyline de Barcelona

(Càritas) Amb motiu de l’1 de maig, Dia Internacional de les persones treballadores, Càritas Diocesana de Barcelona ha volgut posar llum a la situació de precarietat laboral que viuen diàriament moltes persones. L’entitat les ha volgut fer visibles per mitjà d’una acció als búnquers del Carmel on hi apareixen siluetes de persones amb la ciutat de Barcelona a l’horitzó. Aquestes siluetes no tenen rostre, i simbolitzen la invisibilitat i despersonalització que pateixen els col·lectius més vulnerables.   

Les dones pateixen una triple precarietat laboral

(Càritas Barcelona) Amb motiu del 8 de març, dia de les dones treballadores, Càritas Diocesana de Barcelona vol denunciar que les dones pateixen una triple precarietat en matèria laboral: sous més baixos, més atur i més parcialitat. El rostre de la precarietat és el d’una mare sola amb fills, amb dificultats per conciliar la vida familiar i la laboral.

La pastoral obrera es compromet pel "treball decent que humanitza"

(Pastoral Obrera de Barcelona) Aquest dijous la delegació diocesana de Barcelona de Pastoral Obrera celebrarà una vetlla de pregària amb motiu del primer de maig. Tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre a la plaça Sant Bernat Calbó de Poblenou.

La precarietat en l’habitatge afecta la salut de les persones i pot abocar-les a l’exclusió social

(Càritas Diocesana de Barcelona) Tenir un habitatge amb bones condicions i poder assumir-ne els costos són uns dels factors clau perquè les persones sentin que la seva vida és estable i digna i perquè, aquesta tranquil·litat, els permeti gaudir d’un bon estat de salut. Aquestes són algunes de les conclusions a les quals Càritas Diocesana de Barcelona ha arribat en l’informe '

panoràmica

Veure la fe