Vés al contingut

notícies relacionades

Sant Felip Neri no és tot façana

(Víctor Rodríguez –CR) Gairebé podem dir que és l’únic veí de la plaça Sant Felip Neri, un espai “on els carrers hi aboquen l’encanteri” com diu la cançó de Txarango. El felipó Antoni Serramona (Lleida, 1941) ens rep cordialment a les portes de l’Oratori de Sant Felip Neri, una casa religiosa establerta al cor de Barcelona l’any 1673.

Nou oratori al vestíbul de l’hospital Trueta de Girona

(Bisbat de Girona) L'Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta compta, des d'aquest dilluns, amb un nou oratori al vestíbul de la planta baixa, que substitueix la capella de la novena planta, oberta l’any 1958.

Nou oratori a Manresa per pregar mirant a Montserrat

(Jesuïtes) Recrear un espai de pregària com el que va tenir Sant Ignasi a la Coveta, és a dir, amb vistes a la muntanya de Montserrat. Aquesta ha estat la motivació que ha portat a la construcció del nou Oratori Montserrat, situat als jardins del Centre d’Espiritualitat Cova Sant Ignasi de Manresa.

La paraula contundent i compromesa del pare Llunell

(Pere Fàbregues –CR) Si s’hagués de definir el pare Llunell en un mot, quasi segur que molts diríem: paraula. És cert, durant molts anys, moltíssims, la gent anaven a la celebració de la seva missa per escoltar el seu sermó. Tenia una especial habilitat per aconseguir que poséssim les orelles ben dretes de bon començament, ens provocava i volgudament ens posàvem amb atenció per no perdre’ns res del que ens diria. 

L’abat Oliba i Torras i Bages tornen a Roma

(CR)  Dues personalitats de la història de l’Església catalana han tornat a Roma. Una de les basíliques majors de la ciutat ha acollit aquest divendres l’estrena fora de Catalunya de l’“Oratori musical Episcopus. Diàleg Patriarcal”, obra de monsenyor Valentí Miserachs. Més de 500 persones van assistir a l'estrana. 

Oratori d’homentatge als bisbes Oliba i Torras i Bages

(Bisbat de Vic) Enguany, el Bisbat de Vic, en el marc del projecte Episcopus, (commemoració dels 1.500 anys del bisbe Cinidi, els 100 anys de la mort del bisbe Torras i Bages, els 200 anys de la mort del bisbe Veyàn i Mola i, enguany, el mil.lenari de l'inici de l'episcopat del bisbe Oliba), organitza l'Oratori musical "Concert d'homenatge als bisbes Oliba i Torras i Bages".

Els salesians des d'Alep: “Hem de reconstruir els somnis al costat de les persones”

(Salesians) Si tens menys de 10 anys i vius a Alep, l'únic escenari de la vida que pots recordar és la guerra. Si ets un adolescent, segurament la guerra ha marcat el teu passat recent, i ha marca la teva ment. En realitat no tens l'edat suficient i lamentes la manca de pau. I llavors, com fan els salesians, que viuen per als joves, per mantenir l'esperança en aquestes circumstàncies?

Sant Feliu ensenya els nens a pregar

(Bisbat de Sant Feliu) El pla pastoral de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat per aquest any curs 2015-2016 fa una crida a l’evangelització. Convida a redescobrir el caràcter catecumenal de la catequesi. És en aquest context que el bisbat ofereix l'Oratori de nens petits: unes jornades de primera iniciació a l’oració amb els infants per tal de conduir-los a un trobament personal amb Jesús.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe