Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jesuïtes) Recrear un espai de pregària com el que va tenir Sant Ignasi a la Coveta, és a dir, amb vistes a la muntanya de Montserrat. Aquesta ha estat la motivació que ha portat a la construcció del nou Oratori Montserrat, situat als jardins del Centre d’Espiritualitat Cova Sant Ignasi de Manresa.

L’oratori es va inaugurar la diada de Sant Ignasi, el passat 31 de juliol, tot i que per la situació sanitària, de moment el seu ús ha estat limitat. Es tracta d’un nou espai per al silenci, la pregària i l’espiritualitat. Té capacitat per a unes 50 persones i queda semisoterrat i integrat sota els jardins del Centre. Compta amb unes espectaculars vistes de Montserrat, gràcies a un gran finestral de vidre. Un lloc que, just ara que som a prop de celebrar els 500 anys de l’expèriencia que sant Ignasi va viure a Manresa, recorda l’espai on pregava el sant, mirant cap a la muntanya.

“Sant Ignasi a la Cova se'l sol representar girat vers la muntanya”, ens explica David Guindulain, jesuïta de la comunitat de Manresa. Però amb la reforma de la Coveta, fa cinc anys, no va ser possible obrir un lateral que permetés pregar veient la muntanya de Montserrat. Ara, el nou oratori ho fa possible i ofereix al centre d’espiritualitat un espai més on es podran portar a terme activitats diverses.

“Més que la muntanya de Montserrat, Sant Ignasi es gira vers la Mare de Déu de Montserrat que li va dictant el llibre dels Exercicis", diu Guindulain. En efecte, Manresa no s'entén sense aquest paisatge i l'influx de la Moreneta. "Sant Ignasi en el seu pas per la ciutat també deuria sentir la inspiració de la Mare que el posa amb el seu Fill.  Així també, els qui s'acosten a la Cova per reviure l'experiència del Sant troben també el suport de Santa Maria”.