Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(CR) L’estrena de l’Oratori “Diàleg Patriarcal”, un concert d’homenatge als bisbes Oliba i Torras i Bages, ha omplert tots els escenaris en els que s’ha presentat aquest cap de setmana. Obra creada per dos capellans de Vic, el compositor Valentí Miserachs i l’escriptor Josep Ruaix, va ser molt ben acollida en l’estrena a Vic, Ripoll i en el concert especial de diumenge a la basílica de la Sagrada Família de Barcelona.  

El bisbe de Vic, Romà Casanova, va presentar el concert de la Sagrada Família recordant la relació entre Antoni Gaudí i Torras i Bages, que va ser uns dels seus consellers espirituals. També va demanar que aquest homenatge musical conjunt amb el bisbe Oliba, no sigui només un record històric sinó també un motiu "per encoratjar  no defallir en la nostra fe cristiana". En el concert de Vic es va anunciar que el que bisbe nomenava canonges honorífics de la catedral als dos autors i que se’ls concedia la Medalla Bisbe Oliba instituïda pel bisbat. Al concert de Barcelona, promogut conjuntament amb la Conferència Episcopal Tarraconense, també hi van assistir els bisbes auxiliars de Barcelona Sergi Gordo i Toni Vadell, i el director general d'Afers Religiosos, Marcel·lí Joan.

La interpretació de l’obra ha comportat un gran desplegament amb l’Orquestra Simfònica dels Vallès i 11 corals catalanes que han mobilitzat 300 cantaires, un fet excepcional per un oratori religiós de gran format. La densitat musical de l’obra es combina la presència constant de referencies a melodies tradicionals i amb un text que repassa la història del bisbat de Vic amb evocacions als principals personatges que han irradiat tota l’Església catalana.

L’Oratori es podrà escoltar encara a  La Seu de Manresa el 3 de novembre i a Santa Maria d’Igualada el 10 de novembre.