Vés al contingut

notícies relacionades

escoles-vedruna-metavers

Les escoles Vedruna entren en el metavers

VEDRUNA | Amb el nom d’Edu Virtual Challenge, les escoles Vedruna han posat en marxa un projecte d’innovació sobre l’ús de la realitat virtual a Educació Primària, ESO, Batxillerat i Cicles Formatius. Es tracta d’una iniciativa pionera en la creació d’experiències immersives per a aquestes etapes
pere-tarres-trobada-monis

Els esplais cristians reclamen als polítics que escoltin els joves

FUNDACIÓ PERE TARRÉS | Més de 350 monitors i monitores dels centres i clubs del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés d’arreu de Catalunya i Balears s'han trobat durant aquest cap de setmana a Caldes de Montbui en la 22a edició de la Trobada de Monitors i Monitores. L'objectiu de la trobada ha estat el debat i la reflexió del paper dels joves en la transformació social i sobre l’emergència climàtica.
global-camp-dia-00

Teresa Jordà, al Global Camp de Vedruna: “No ens ha de fer por decréixer”

FUNDACIÓ VEDRUNA | Infants i joves han protagonitzat el Global Camp de la Fundació Vedruna Catalunya Educació, el dissabte 4 de març. Amb el lema ‘Comprendre, empatitzar i actuar per transformar el món’ el Recinte Firal El Sucre, de Vic, ha acollit aquesta mostra amb 66 projectes educatius que han impulsat alumnes de les escoles Vedruna de tot el país, a més dels tallers d’entitats amb qui tenen aliances en l’àmbit dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i de l’Agenda 2030.
vedruna-global-camp-ods

La Fundació Vedruna presentarà més de 70 projectes vinculats als ODS en una fira a Vic

ANNA GUIMERÀ –CR | Comprendre, empatitzar i actuar per transformar el món. Aquests és el lema del Global Camp 2023 que la Fundació Catalunya Vedruna Educació organitza aquest dissabte 4 de març en el Recinte firal El Sucre de Vic. Es tracta d’una fira que mostrarà més de 70 projectes vinculats als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fets per alumnes en els últims anys.

Creix la presència dels ODS en les empreses

(Fundació "la Caixa") El programa JOVES FUTUR+ és una iniciativa de la Fundació FC Barcelona i la Fundació "la Caixa" que té com a objectiu oferir suport a joves extutelats. Un col·lectiu que es veu obligat a emancipar-se sense suport familiar i que queda en una situació de gran vulnerabilitat un cop assolida la majoria d’edat i finalitzada la tutela que la Generalitat exerceix a través de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA). Amb aquest nou conveni s'atendrà a 100 joves cada any durant els propers dos anys. Així, se'ls dotarà de les eines necessàries perquè puguin aconseguir una autonomia personal plena en absència d'una xarxa social que els doni suport. 

Vedruna crea una eina de diagnosi dels ODS

(Vedruna) Podem mesurar l’impacte dels ODS a l’escola? Promouen canvis d’hàbits reals els aprenentatges que incentivem? Quin ODS convindria reforçar a cada centre? Aquest primer trimestre de curs la xarxa d’escoles Vedruna ha presentat una eina per a la diagnosi del treball dels ODS en centres educatius. O el que és el mateix, un formulari per avaluar com s’estan implementant els ODS a l’aula.

L’economia circular exigeix a Catalunya “un esforç en tots els sentits”

(Abat Oliba CEU) Actualment, 148.000 tones de productes tèxtils acaben cada any en els abocadors de Catalunya i es malgasten 262.000 tones d’aliments. Aquestes dades són expressives d’una realitat: Catalunya, a pesar que està en millor situació que el conjunt de la mitjana espanyola, necessitarà fer “un esforç en tots els sentits” per situar-se en els registres que preveu el Pla d’Acció per a una Economia Circular Europea.  

Veure la fe