Vés al contingut
Catalunya Religió
fra Octavi Vilà
Foto: Àngel Almazan

Bisbat de Girona Aquest diumenge, 21 d’abril, la catedral de Girona acollirà, a les 5 de la tarda, l’ordenació episcopal i l’inici del ministeri de fra Octavi Vilà com a bisbe de Girona. La cerimònia serà presidida per l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, i entre els concelebrants principals l’acompanyaran el nunci apostòlic, Bernardito C. Auza; l’arquebisbe de Valladolid i president de la Conferència Episcopal Espanyola, Luis J. Argüello; l’arquebisbe de Barcelona, cardenal Joan Josep Omella, l’arquebisbe d’Urgell, Joan Enric Vives, i l’administrador diocesà de Girona, Lluís Suñer. També hi participaran, entre d’altres, la resta de bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense; la majoria de preveres de la diòcesi de Girona; abats i abadesses de monestirs de Catalunya, de la resta de l’estat i d’altres parts d’Europa; les comunitats cistercenques de Poblet i Solius, així com centenars de fidels d’arreu de la diòcesi de Girona i també de l’arxidiòcesi de Tarragona, d’on és originari el nou bisbe. D’altra banda, hi ha prevista una nombrosa presència d’autoritats del món civil, polític, cultural, social, acadèmic i dels cossos de seguretat.

Pel que fa a l’accés a la catedral, serà obert a tothom, i per als assistents en general no caldrà invitació. Per raons d’aforament -que és d’aproximadament un miler de persones- no es pot garantir que tothom pugui accedir a l’interior del temple i és per això que es recomana arribar amb temps. En cas que no sigui possible entrar-hi, hi haurà una pantalla i cadires a l’exterior de la Catedral per seguir la celebració. La previsió és que a 2/4 de 4 de la tarda s’obrin les portes de la Catedral. Una hora més tard, a 2/4 de 5 de la tarda, hi haurà l’entrada del bisbe electe al temple, durant la qual farà una breu pregària davant la tomba dels darrers bisbes difunts. Al cap d’uns minuts, a les 5 de la tarda, s’iniciarà la cerimònia.
Per a totes aquelles persones que no hi puguin assistir presencialment s’han previst diferents opcions per seguir la cerimònia des de casa:

PER INTERNET (a partir de les 16.30 h.)
YouTube del Bisbat de Girona (www.youtube.com/BisbatGirona)
Instagram del Bisbat de Girona (www.instagram.com/BisbatGirona)

PER RÀDIO I INTERNET (a partir de les 16.30 h.)
Ràdio Estel (103.4 FM i www.radioestel.cat
Radio María (www.radiomaria.es)

PER TELEVISIÓ I INTERNET (a partir de les 16.45 h.)
Banyoles Televisió (TDT i www.banyolestv.cat)
Empordà Televisió (TDT i www.empordadigital.cat)
Olot Televisió (TDT i www.olot.tv)
Televisió Costa Brava (TDT i www.tvcostabrava.com)
Televisió de Girona (TDT i www.tvgirona.com)
Televisió La Selva (TDT i www.tvlaselva.cat)

Pel que fa a la retransmissió per televisió, compta amb el suport de la Diputació de Girona i anirà a càrrec d’ICMEDIA i Televisió de Girona. Serà conduïda pel periodista Ignasi Miranda, de l’emissora Ràdio Estel.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.