Vés al contingut

notícies relacionades

El Museu de Lleida rep en dipòsit una taula gòtica, propietat de Joan-Artur Roura

(Museu de Lleida/ACN) És una taula gòtica de la segona meitat del segle XV, prové de París i l’ha adquirida el col·leccionista Joan-Artur Roura i Comas. El Museu de Lleida tenia especial interès en tenir-la i aquest dimecres l’ha rebut en dipòsit. La taula mostra la Mare de Déu, el nen Jesús i santa Anna, i s’atribueix a Francesc Solives.

La realitat que amaga el mem del baptisteri romà del segle I

(CR) El 2002 vam conèixer Encarnita, Josefina i Miguel al programa 'Crónicas Marcianas'. Explicaven el descobriment que havia fet el seu avi Francisco Serrano, més conegut com "El Toleo", d’un baptisteri romà paleocristià del segle I a Las Gabias de Granada. La senzillesa i tendresa de l’Encarnita parlant orgullosa del seu avi va captivar l’audiència.

El Museu de Lleida mostra 'Els amors dels déus' a través de gravats de Gelonch Viladegut

(Museu de Lleida) 'Els amors dels déus' és la nova mostra temàtica que organitza el Museu de Lleida a partir d'una selecció de gravats del fons de la col·lecció Gelonch Viladegut. En aquesta ocasió, una vintena d'obres de diferents èpoques, tècniques i autors fan un recorregut pels amors dels déus de la mitologia clàssica, a través de cinc àmbits. La mostra, instal·lada a l'espai del cor de l'església, es podrà visitar fins a l'11 de setembre de 2022

L'origen de la iconografia de la Mare de Déu de la Llet al Museu de Lleida

(Museu de Lleida) La Mare de Déu de la Llet del Museu de l'Empordà estarà exposada al Museu de Lleida fins al 9 de gener de 2022. Durant aquest període el museu organitzarà visites guiades per explicar l'origen d'aquesta iconografia i com evoluciona al llarg del temps. Les visites, 'Dona'm pit! La Verge de la Llet', aniran a càrrec de la conservadora del museu, Esther Balasch. 

Salvador Giménez: “El judici de la Franja va ser injust”

(CR) Les disputes patrimonials entre Lleida i Barbastre fa anys que duren i generen polèmica. Al mes de febrer, i enmig de “contradiccions judicials” el Museu de Lleida va lliurar a la diòcesi veïna les obres d’art en litigi, per ordre del Tribunal Superior de Justícia d’Aragó.

El bisbat de Lleida defensa la seva “bona fe” en el litigi de la Franja

(CR) Després de fer entrega de la primera partida d’obres d’art al bisbat de Barbastre-Montsó, el bisbat de Lleida ha emès un comunicat en el que recapitula la història del seu bisbat i la relació amb les parròquies d’Osca, i defensa la seva legitimitat i “bona fe” en els procediments judicials.

El Museu de Lleida lliura les obres a Barbastre enmig de “contradiccions judicials”

(CR) El Consorci del Museu de Lleida ha anunciat aquest dilluns que lliurarà les obres d’art al bisbat de Barbastre rodejat per les “contradiccions judicials”. Després que la Generalitat s’incorporés com a part en el litigi, el Tribunal Superior de Justícia d’Aragó (TSJA) va allargar el termini per lliurar les obres art, fixada inicialment per al dilluns 15 de febrer, un cop la jutge “s’hagués pronunciat sobre les al·legacions” del govern català.

Museu de Lleida: “Ens hem quedat orfes”

(Josep Giralt –CR) La setmana passada va ser complicat contenir les emocions al Museu de Lleida; primer vam rebre la notícia que el bisbe emèrit de Lleida, Francesc Xavier Ciuraneta, havia traspassat després d’una llarga malaltia.

panoràmica

Veure la fe