Vés al contingut

notícies relacionades

sixena-lleida

Sis anys sense l'art de Sixena al Museu de Lleida: no es pot veure i se'n desconeix l'estat de conservació

ACN | Ja fa sis anys que la Guàrdia Civil va irrompre al Museu de Lleida per traslladar les obres de Sixena al monestir aragonès. Des de l'estiu del 2022, però, els béns no es poden veure, el monument està tancat per una rehabilitació i es desconeix l'estat de conservació de les peces. La Generalitat continua lamentant la sortida de les obres de Lleida, on estaven "ben preservades" i es podien visitar.

museu-lleida-salvador

El Museu de Lleida incorpora una escultura gòtica de sant Salvador

ACN | El Museu de Lleida ha incorporat al seu fons una escultura gòtica dedicada a sant Salvador atribuïda al Mestre d'Albesa, un dels artífexs més representatius de l'anomenada Escola de Lleida d'escultura del segle XIV. L'obra, que ha estat adquirida pel Departament de Cultura, està fet de pedra i manté tota la policromia.

lleida-acord-2

El Museu de Lleida impulsarà l'estudi musicològic del seu fons

MUSEU DE LLEIDA | Acord per dur a terme conjuntament el projecte musicològic del seu fons. El Museu de Lleida i la Fundació privada Horitzons 2050 han acordat, més concretament, l'estudi de dos còdexs procedents de la Seu Vella i datats al segle XVI, que fins ara no s’han estudiat en profunditat i que pertanyen a compositors reputats de l’època.

puig-vila-sixena

El TSJC rep la causa contra Puig i Vila per les obres reclamades per l'Ajuntament de Sixena

ACN | El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebut, d'acord amb la resolució de la Sala II del Tribunal Suprem, la causa oberta per un suposat delicte de desobediència contra els exconsellers de Cultura Lluis Puig i Santi Vila pel que fa a la denúncia de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena per l'entrega de les obres d'art que es trobaven en el Museu de Lleida.

panoràmica

Veure la fe