Vés al contingut
Catalunya Religió
TSJC-ACN
L'exconseller de Cultura Lluís Puig juntament amb eurodiputats de Junts | Albert Cadanet (ACN).

ACN El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès jutjar l'exconseller de Cultura Lluís Puig per la denúncia de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena per l'entrega de les obres d'art que es trobaven en el Museu de Lleida. EL TSJC justifica la seva decisió per la condició de Puig d'aforat pel seu càrrec com a conseller. En canvi, el TSJC remet la causa contra Santi Vila a un jutjat penal de Barcelona.

Per al TSJC, els dos acusats no compleixen els requisits que obligarien a ser jutjats conjuntament. El tribunal ha conclòs que no hi ha cap indici de concert o connexió entre Puig i Vila a l'hora de cometre les suposades conductes delictives i afegeix que, fins i tot, es podria donar el cas que s'emetessin dues sentències contradictòries sense que es veiessin vulnerats els seus drets. 

L'AJUNTAMENT DE VILANOVA DE SIXENA DEMANA 11 MESOS DE PRESÓ PER A VILA

Tots dos estan acusats de desobediència per no haver atès amb celeritat l'ordre del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 d'Osca de traslladar obres del Museu de Lleida al Monestir de Sixena.

El fiscal demana una pena de multa de 6.000 euros per a Vila i Puig per un delicte de desobediència en no lliurar les 44 peces del monestir de Vilanova de Sixena i que finalment es va endur la Guàrdia Civil el desembre de 2017 en ple 155.

L'acusació particular de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena, per la seva banda, demana 11 mesos de presó i una multa de 162.000 euros per a Vila, mentre que per a Puig el consistori demana una multa de 99.000 euros i inhabilitació durant dos anys.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.