Vés al contingut
Catalunya Religió
puig-vila-sixena
Fotografia: Laura Cortés (ACN).

ACN El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebut, d'acord amb la resolució de la Sala II del Tribunal Suprem, la causa oberta per un suposat delicte de desobediència contra els exconsellers de Cultura Lluis Puig i Santi Vila pel que fa a la denúncia de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena per l'entrega de les obres d'art que es trobaven en el Museu de Lleida.

El tribunal haurà de resoldre si es declara competent respecte dels dos acusats o només respecte d'un d'ells, ja que el Suprem va considerar Lluís Puig aforat. El tribunal també ha de determinar si se'ls jutjarà per separat o no. Tots dos estan acusats de no haver atès amb celeritat l'ordre del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 d'Osca de traslladar obres del Museu de Lleida al Monestir de Sixena.

La causa es va obrir el 5 de desembre del 2019 a Osca i el judici s'hauria d'haver celebrat el 4 de maig del 2022, però es va suspendre un cop Puig va esdevenir diputat, i per tant aforat.

L'Ajuntament de Vilanova de Sixena demana 11 mesos de presó per a Vila

El fiscal demana una pena de multa de 6.000 euros per a Vila i Puig per un delicte de desobediència en no lliurar les 44 peces del monestir de Vilanova de Sixena que hi havia al Museu de Lleida i que finalment es va endur la Guàrdia Civil el desembre de 2017 en ple 155.

L'acusació particular de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena, per la seva banda, demana 11 mesos de presó i una multa de 162.000 euros per a Vila, mentre que per a Puig el consistori demana una multa de 99.000 euros i inhabilitació durant dos anys.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.