Vés al contingut

notícies relacionades

Montserrat Calabria i Puglia

Montserrat al món: Itàlia meridional I, Calàbria i Puglia

MANUEL MANONELLES -CR | Després d’haver visitat un nombre important d’illes mediterrànies, tornem a terra ferma i seguim la nostra ruta montserratina per la Itàlia Meridional, en especial les regions de Calàbria i la Puglia, ambdues amb una viva devoció per la moreneta. I ho fem començant pel Santuari de Monserrato a Vallelonga.

montserrat-elba

La Mare de Déu de Montserrat a Elba, Malta i Còrsega

MANUEL MANONELLES –CR | Seguim la nostra ruta sense abandonar la Mediterrània Occidental, ja que la presència montserratina segueix present, encara avui o per herència històrica, en altres tres illes d’aquesta zona. Parlem específicament de l’illa d’Elba, seguida per la de Malta i finalment Còrsega. És una nova entrega de 'Montserrat al món'.
montserrat palerm

La presència montserratina a Sicília: Palerm

MANUEL MANONELLES –CR | Seguim el nostre tour passant a una altra illa mediterrània on la presència montserratina també és especialment important: Sicília. I ho fem començant per una de les ciutats que, fora del Principat, tenen una de les herències històricament més riques d’aquesta devoció, Palerm.

Montserrat al Món

Sardenya i “sa Munserrada” (II/II)

MANUEL MANONELLES -CR | Seguim la nostra ruta sarda, i la nostra sèrie d'articles sobre Montserrat al Món,  aquest cop per la part Nord de l’illa, en cerca de més devoció montserratina. Comencem per l’Alguer, la vila més catalana de l’illa, on trobem a la catedral una capella dedicada a la Marededéu de Montserrat.

sardenya-montserrat-1

Sardenya i “sa Munserrada”

MANUEL MANONELLES –CR | L’illa de Sardenya és, sens dubte, un dels territoris amb major presència montserratina fora de la península Ibèrica. L’origen d’aquesta devoció va vinculada, lògicament, a la llarga presència catalana en aquesta illa, sobretot a partir del s. XIV; però no deixa de ser significatiu que set segles després aquesta continuï tan arrelada i viva. De fet, s’hi troben més d’una dotzena de llocs sota l’advocació de la Mare de Déu de Montserrat, des d’una catedral, passant per diverses parròquies, esglésies, ermites i altars.

papa-montserrat-vatica

La Moreneta blanca al Vaticà

MANUEL MANONELLES –CR | Seguim aquesta sèrie d’articles sobre la presència montserratina arreu del món amb la que, segurament, és una de les imatges més desconegudes de la Mare de Déu de Montserrat malgrat trobar-se, paradoxalment, al Vaticà i estar al servei i ús directe del pontífex.

montserrat-roma-00

L’església de Montserrat a Roma

MANUEL MANONELLES –CR | Comencem una sèrie d’articles breus sobre la presència de Montserrat al món amb la que podríem considerar com la degana de tots els casos que presentarem: l’església de Montserrat de Roma. Es troba en la cèntrica i homònima Via Monserrato, un carrer, al vell centre de la ciutat eterna que connecta Piazza Farnese amb Via dei Banchi Vecchi.

Veure la fe