Vés al contingut

notícies relacionades

Llegaron de noche porta els assassinats dels jesuïtes a la UCA al cinema

(Laura Mor –CR) Amb aire documental, la pel·lícula Llegaron de noche d’Imanol Uribe s’ha estrenat aquesta setmana al Festival de Màlaga i aquest divendres ho farà en diverses sales del nostre país. El thriller narra la reconstrucció dels assassinats de sis jesuïtes i dues treballadores a la Universitat Centreamericana José Simeón Cañas, la UCA, a San Salvador la matinada del 16 de novembre de 1989. I ho fa a partir de l’única persona que en va ser testimoni: Lucía Barrera.

Mor el claretià Rafael M. Serra, persona clau en la documentació sobre els màrtirs

(Claretians) Aquest dimecres ha mort el pare claretià Rafael M. Serra Bover a l’edat de 92 anys a la Comunitat Cúria Assistencial de Barcelona. Gran expert i professor de Sagrada Escriptura, ha fet també una aportació significativa a la Congregació en la documentació per a la beatificació dels màrtirs claretians.

El cas dels màrtirs de la UCA, a l'Audiència Nacional Espanyola

(Jesuïtes) Aquest dilluns ha començat a l’Audiència Nacional la vista pública del judici contra Inocencio Montano, excoronel i exviceministre de Defensa de El Salvador, per la seva pressumpta participació a l’assassinat l’any 1989 a la Universitat Centreamericana (UCA) de San Salvador de sis jesuïtes, una treballadora de la universitat i la seva filla.

Els tres màrtirs caputxins assassinats a Manresa el 1936 seran beatificats el novembre

(Bisbat de Vic) La Secretaria d’Estat del Vaticà ha anunciat data i lloc per a la beatificació dels tres màrtirs caputxins assassinats a Manresa l’any 1936 per la seva condició religiosa. Els frares Benet de Santa Coloma de Gramenet, Domènec de Sant Pere de Riudebitlles i Josep Oriol de Barcelona seran beatificats el 14 de novembre d’aquest any a la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa. La missa de beatificació serà presidida pel Cardenal Prefecte de la Congregació per les Causes dels Sants, Angelo Becciu.

Jardí Esther i Caridad: Gavà recorda les màrtirs agustines

(Amparo Gómez Olmos -Bisbat de Sant Feliu de Llobregat) Diumenge 23 de febrer va ser un dia assenyalat a Gavà, per la benedicció d’un espai verd, adjacent a la Parròquia de Sant Pere, dedicat a Esther Paniagua i Caridad Álvarez, religioses agustines missioneres, que van ser beatificades a Oran el 8 de desembre de 2018, juntament amb altres religiosos màrtirs, víctimes de la persecució religiosa a Algèria.

El Papa reconeix el martiri de caputxins catalans i del missioner Josep Maria Gran

(CR) Quatre nous màrtirs catalans i un nou venerable, de tres etapes històriques ben diferents: el segle XIX, la Guerra Civil i la violència militar a Llatinomèrica. Els caputxins de Catalunya compten amb tres nous màrtirs reconeguts per la Santa Seu: fra Benet de Santa Coloma de Gramenet, fra Oriol de Barcelona i fra Domènec de Sant Pere de Riudebitlles, que van ser assassinats a Manresa entre el 24 de juliol i el 6 d'agost de 1936.

Màrtirs amb “la lògica del gra de blat” a la Sagrada Família

(Jordi Llisterri-CR) “Si el gra de blat, quan cau a la terra, mor, dona molt de fruit”. Aquestes paraules de Jesús han estat un dels referents de la beatificació de setze màrtirs de l’època de la Guerra Civil que s’ha fet aquest dissabte al matí a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. El cardenal Angelo Becciu, nou Prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants de la Santa Seu, ho ha destacat durant la celebració: “en una societat fragmentada qui vol ser testimoni ha de prendre decisions en la lògica del gra de blat”.

El crit de Pilar Rahola pels cristians perseguits

(Jordi Llisterri-CR) “La persecució d’una persona per les seves creences és un tema de drets humans, no de religió”. Aquesta és la preocupació que ha portat a la periodista Pilar Rahola a escriure S.O.S. Cristians. La persecució dels cristians en el món d’avui, una realitat silenciada. En la presentació que s’ha fet aquest dimecres a la premsa ha explicat que precisament per això “aquest llibre no l’havia de fer un no cristià”.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts