Vés al contingut

notícies relacionades

“Cal valorar si el col·lapse de l'Església és un punt i final o una nova oportunitat”

(CR) 'Anem al col·lapse? El futur incert de les institucions eclesiàstiques' ha estat el títol de la nova sessió del cicle Espai Obert que organitza l'associació Cristianisme al Segle XXI. La ponència ha estat a càrrec la pastora protestant Marta López i del sacerdot catòlic claretià Pere Codina que han estat presentats per Joel Cortés. 

“Connectar-se” a l’Advent des de casa

(David Casals –CR) Els fidels de dues de les comunitats protestants més antigues de Catalunya, situades al carrer Tallers de Barcelona i al carrer Descobridor Colom de Rubí, mai s’haguessin imaginat que tornarien a celebrar cultes a casa seva. El 2020 han tancat els temples, però aquest cop no per motius polítics sinó sanitaris. I per això han posat en marxa per Advent a la xarxa social Youtube unes breus píndoles que inclouen una lectura bíblica i un motiu d’oració.

"Catòlics i protestants ja no ens tirem pedres, però falta molta feina per fer”

(David Casals –CR) L'ecumenisme s'ha consolidat en el darrer mig segle a Catalunya: de ser quelcom pràcticament testimonial i clandestí a haver-se generalitzat en les últimes dècades mitjançant pregàries conjuntes i l'intercanvi de púlpits a principis de cada any en la setmana per a la unitat dels cristians. Ara bé, amb això n'hi ha prou? Què falta per fer?

“L'iftar demostra que totes les comunitats són veïns de primera”

(David Casals –CR) “El Raval és un reflex d'una ciutat diversa i que conviu i volem que sigui un exemple per a la resta de Barcelona”. Aquest fou el propòsit que va llençar la nova regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin (Barcelona en Comú), que aquest dimecres al vespre va participar al tradicional àpat comunitari que se celebra al barri obert als veïns i a totes les comunitats religioses amb motiu del Ramadà.

Veure la fe