Vés al contingut

notícies relacionades

Els bisbes parlen de l’Esperit Sant

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar de l’Esperit Sant, de l’objecció de consciència, de santa Maria, mare de l’Església, de l’Església lliure per a servir, de si hi ha quelcom veritablement nou, de l’Assemblea diocesana de Lleida i de caminar junts.

Els valors comuns que uneixen musulmans i cristians

(Islamcat) El professor i investigador en sociologia i ciències islàmiques Taoufik Cheddadi El Harrak ha impartit una xerrada sobre els valors comuns que uneixen musulmans i cristians. Ho ha fet a les jornades educatives i formatives que han tingut lloc aquest cap de setmana i que han organitzat la Comunitat Islàmica del Bages amb la col·laboració de la Unió de Comunitats Islàmiqu

“Els pobles catalans tenen devoció a Maria des de fa segles”

(Claret) Per què la Mare de Déu de les claus de la catedral de Barcelona porta unes claus? On es venerava la santa sandàlia de la Mare de Déu? Aquestes i moltes altres son les tradicions que s’han pogut escoltar a la presentació del llibre 365 dies amb Maria editat per l’Editorial Claret realitzada dilluns 21 de desembre. La presentació s’ha pogut seguir per streaming i es pot recuperar  a YouTube.

Aplecs marians de maig virtuals

(Bisbat d'Urgell) Al llarg i ample de la Diòcesi d’Urgell el mes de maig està ple dels tradicionals “aplecs” a llaor de la Mare de Déu sota les diferents advocacions urgellenques: Aplec de Meritxell de totes les parròquies del Principat d’Andorra (Canillo); la Mare de Déu del Puig (Vilanova de Meià); la Mare de Déu d’Arboló (Arcalís);  la Mare de Déu de Refet (Seró); la Mare de Déu de Maig (Gra); la Mare de Déu de Montalegre (Vilanova de la Sal); la Mare de Déu d’Erbul (Puigvert de la Conca); la Mare de Déu de Fa (Espui); Nostra Senyora de Solé (Enviny); la Mare de Déu de Bastanist

Un recorregut per 31 santuaris marians de Catalunya

(Claret) La Llibreria Claret va acollir aquest dimecres la presentació del llibre Maria. Trenta-un santuaris del periodista gironí Àngel Rodríguez, una obra que mostra la devoció a Maria a través de les advocacions que es veneren arreu de les diòcesis amb seu a Catalunya. L’acte va comptar amb les intervencions del missioner claretià Anton M. Vilarrubias, el director de Catalunya Cristiana, Jaume Aymar i l’autor de l’obra, Àngel Rodríguez.

35 preguntes curioses que fan nens i joves a catequesi

(Laura Mor –CR) Preguntes divertides, ingènues, atrevides i colpidores. Dubtes matussers i molta curiositat. Recopilem aquí un seguit d'anècdotes sorprenents i també de preguntes de difícil resposta que infants i joves han formulat a una vintena de catequistes. El tema de la mort i el dolor del món són els més recurrents.

El Misteri de la Selva, a punt amb l'últim assaig general

(Misteri de la Selva) Els propers divendres i dissabte l’església parroquial de Sant Andreu Apòstol de la Selva del Camp acollirà la nova edició del Misteri de la Selva. Aquest drama sacre assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica, que es representa ininterrompudament des de 1980. Hi participaran més d’un centenar de persones entre actors i actrius i responsables de la posada en escena.

“El Misteri de la Selva és un patrimoni que passa de pares a fills”

(CR) En una llibreta anònima del segle XIV hi ha el text en català del drama que relata l'Assumpció de Maria al cel en cos i ànima i que enguany arriba a la 35a edició: El Misteri de la Selva. Com marca la tradició, l’obra es representarà el vespre dels dies 14 i 15 d’agost a l’església parroquial de Sant Andreu Apòstol de la Selva del Camp.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe