Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(CR) Una pancarta amb el lema 'Vies segures' va encapçalar la Marxa europea pels drets de les persones refugiades que es va convocar dissabte al migdia a Barcelona. La Fundació Migra Studium va ser una de les entitats presents en aquesta manifestació que demanava responsabilitat política a les institucions davant dels milers de persones desplaçades que busquen protecció i asil a Europa. S'hi van mobilitzar més de 2.000 persones i la marxa es va replicar a un centenar de ciutats europees.

Pocs dies abans de la manifestació, des del blog de Cristianisme i JustíciaMiguel González cridava a la mobilització "per exigir al govern en funcions que es mogui, i per dir als que formin el nou que la sort i els drets de les persones refugiades ens importen". En l'article recordava com "en la tradició bíblica, la memòria del sofriment és base i fonament de l’obligació ètica de l’hospitalitat". També Justícia i Pau es va sumar a la crida.

Pel dret a la vida i a la dignitat

"Exigim als governs europeus, i en particular al Govern espanyol, que actuïn per obrir vies segures per a les persones que busquen protecció internacional". És la principal reivindicació del Manifest Vies Segures, que dissabte van llegir la siriana Amina Hussein i el palestí Mahmoud Hussein davant la delegació del govern espanyol a Barcelona (vídeo).

Es tracta d'una crida explícita contra el que consideren actuacions 'negligents' i 'xenòfobes' i que demana que no hi hagi "més morts a les nostres fronteres", "garantir l'acollida digna" i, entre d'altres qüestions de caràcter social i humanitari, que aquestes 'vies segures' garanteixin la "protecció immediata als nens i nenes refugiades i migrants no acompanyats, un grup d’especial vulnerabilitat".