Vés al contingut

notícies relacionades

Acord catala religions 1

Les religions es comprometen a “promoure l’ús social del català”

(Laura Mor –CR) Diverses entitats i comunitats religioses ja han signat el nou acord ‘Religions per la llengua’ que impulsa la Direcció General d’Afers Religiosos. Les primeres adhesions d’aquesta “declaració col·lectiva i transversal” s’han concretat aquest dimarts en un acte que ha encapçalat el president Pere Aragonès i que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat.

L'Escola Pia estreny llaços amb la comunitat xinesa

(Escola Pia) La Fundació Educativa Xinesa i l’Escola Pia han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració per afavorir l’aprenentatge de la llengua xinesa. L'acte ha tingut lloc a la seu de l'Escola Pia de Catalunya on el secretari general de les Institucions Educatives, Joan Vila, ha firmat com a representant d'aquesta institució educativa.

"Monsenyor Cañizares, faça seua la llengua de Sant Vicent Ferrer"

(Josep Miquel Bausset -Monjo de Montserrat) Benvolgut Bisbe Antonio: els cristians valencians de la Ribera, la Safor i el Camp de Morvedre, de la Foia de Bunyol, Els Serrans i la Costera i la Marina, l’Horta, el Camp Túria, l’Alcoià, la Plana d’Utiel, El Racó d’Ademús, la Canal de Navarrés, la Vall d’Albaida i la de Cofrents, ens uns dies l’acollirem com el nou pastor d’aquestes comunitats cristianes.

Per Sant Jordi, transforma un llibre en un nou lector

(CR) Amb la reflexió 'El que m'ha fet servei a mi, pot fer servei a algú altre' arriba de nou, pels volts de Sant Jordi, el Recicla Cultura, una iniciativa de la fundació Servei Solidari, dels escolapis, que pretén allargar la vida útil dels llibres i afavorir així l'alfabetització de persones nouvingudes.

Primera resposta del TSJC a la Fundació Escola Cristiana en els contenciosos per raons lingüístiques

(Fundació Escola Cristiana) En relació al requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) als directors de cinc escoles per tal que prenguin mesures cautelars o d’execució de sentència davant les demandes d’una família de cada centre, la situació pel que fa a les quatre escoles concertades afectades, totes elles vinculades a la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, és la següent:

L’Escola Cristiana emprendrà mesures legals contra les interlocutòries del TSJC

(Fundació Escola Cristiana de Catalunya) “Sorprès i greument preocupat”. Així s’ha mostrat el col·lectiu de l’Escola Cristiana de Catalunya després de les cinc noves interlocutòries –quatre de les quals afecten a centres cristians– que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès contra el model d’immersió lingüística.

“Bauzá em va retreure que el meu sermó era un míting”

(Diari de Balears) La parròquia de Sant Marçal i bona part de la Cabaneta estan revolucionades des de dissabte. L’homilia que pronuncià el rector de Sant Bernat de la Real a l’església de Sant Marçal ha aixecat polèmica. Parlava de pobres, de crisi de valors i “d’oprimits en la cultura pròpia”, i el president de la Balears, José Ramon Bauzá, li ho recriminà.

panoràmica

Veure la fe