Vés al contingut

notícies relacionades

Arturo Sosa: “La llibertat de sant Ignasi no s’entén sense tenir en compte Manresa”

(Jordi Llisterri / Manresa –CR) “Després de gairebé onze mesos a Manresa, l’Ignasi convers de Loyola, surt encara més decidit a imitar a Crist i a parlar en nom seu. Amb una diferència: ara té les eines per entendre millor el llenguatge de Déu i per ajudar a altres a intentar desxifrar-lo”. Aquesta és una de les claus que va destacar el superior general del Jesuïtes, el pare Arturo Sosa, en la celebració dels 500 anys de la conversió de Sant Ignasi que s’ha fet aquest dissabte a la cova de Manresa.

Materials litúrgics per al jubileu

(CPL) El Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona ha incorporat a la seva pàgina web una secció (tant en català com en castellà) on es recullen els recursos i materials que es publiquen a Missa Dominical i en altres llocs sobre l'Any Sant de la Misericòrdia.

36 temples on creuar la porta de la misericòrdia

(CR/Opus Dei) Durant el jubileu de la misericòrdia, fins el 20 de novembre, solemnitat de Crist Rei, tots els fidels, podran rebre el do de la indulgència jubilar pelegrinant a una porta santa. El papa Francesc ja va demanar en la presentació del jubileu que fos viscut també en les esglésies locals.

Taltavull: "El Jubileu és molt més que passar per una porta"

(Jordi Llisterri-CR) El Jubileu és un esdeveniment espiritual que ens ha de posar davant de les contradiccions, la violència i les exclusions d'aquest món. Aquest és el relat sobre el Jubileu de la Misericòrdia que va fer aquest dijous el bisbe auxiliar Sebastià Taltavull en un acte de la Fundació Claret a Barcelona. "Tot Jubileu té un sentit espiritual. No és fer gestos o esdeveniments que cridin l'atenció. El Jubileu ha de ser interior, molt més profund que passar per una Porta Santa".

L'Església catalana obre el Jubileu aquest diumenge

(CR) Aquest diumenge les catedrals de les deu diòcesis catalanes i diversos centres de pelegrinatge obriran l'Any Jubilar de la Misericòrdia després l'inici presidit pel papa Francesc a Roma.

Francesc: "El Jubileu ens obliga a no descuidar l'esperit del Vaticà II, el del samarità"

(CR) "El Jubileu ens estimula a aquesta obertura al món i ens obliga a no descuidar l'esperit sorgit al Vaticà II, el del samarità". Així enllaçava aquest dimarts al matí el papa Francesc els dos esdeveniments que ha volgut que coincidissin el mateix dia, els 50 anys de la clausura del Vaticà i l'obertura de l'Any Jubilar de la Misericòrdia.

El que hauríem d'entendre del Jubileu, l’any de gràcia del Senyor

(Joan Torra) A la sinagoga de Natzaret (Lc 4,16-30) Jesús s’aixecà a llegir i va trobar el lloc on el profeta Isaïes deia que l’Esperit del Senyor l’havia enviat a proclamar l’any de gràcia del Senyor, és a dir, l’any sant! I encara més! Va afirmar: «Avui es compleix aquesta escriptura». La gent va entendre que aleshores es faria realitat tot allò que els profetes havien anunciat sempre en nom de Déu i que mai no s’havia realitzat perquè el poder dels homes sempre ho havia fet impossible.

Veure la fe