Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri / Manresa –CR) “Després de gairebé onze mesos a Manresa, l’Ignasi convers de Loyola, surt encara més decidit a imitar a Crist i a parlar en nom seu. Amb una diferència: ara té les eines per entendre millor el llenguatge de Déu i per ajudar a altres a intentar desxifrar-lo”. Aquesta és una de les claus que va destacar el superior general del Jesuïtes, el pare Arturo Sosa, en la celebració dels 500 anys de la conversió de Sant Ignasi que s’ha fet aquest dissabte a la cova de Manresa. Sosa va centrar la homilia en la importància del pas per Manresa i l’estada a la Cova en la vida de Sant Ignasi.

“Aquesta eina és el famós discerniment, que Ignasi no s’inventa, però que aquí mateix aprèn ‘en pròpia carn”, i que després es concreta en els Exercicis Espirituals. “Per això, tants aspectes de la Companyia de Jesús i del que coneixem avui com a espiritualitat ignasiana depenen d’aquesta experiència profunda i fonamental de Manresa” i “la profunditat de la llibertat de Sant Ignasi no s’entén sense tenir en compte com va viure a Manresa”.

Arturo Sosa va presidir la celebració el dia de la festivitat de Sant Ignasi. En l’eucaristia a la Cova de Manresa es va obrir la porta del Jubileu de l’Any Ignasià. Una antiga porta de fusta que actualment està situada al costat de l’altar però que abans donava accés a la bauma on va refugiar-se Sant Ignasi en la seva estada a Manresa. A l’inici de la cerimònia també es van beneir els nous mosaics de Marko Rupnik, que envolten les capelles laterals i que il·luminen de nou tota l’església de la Cova.

L’Eucaristia va estar concelebrada per l’assistent de la Companyia de Jesús per a l’Europa Meridional, el pare Cipriano Díaz; el provincial dels Jesuïtes a Espanya, el pare Antonio España; i el superior dels jesuïtes a Manresa, el pare Lluís Magriñà, que va donar la benvinguda als participants. Magriñà va remarcar com la transformació interior de sant Ignasi a Manresa va cristal·litzar després amb la Companyia de Jesús avui és present arreu del món.

En l’homilia el pare Sosa va animar a la Companyia a “no cansar-se d’oferir els Exercicis Espirituals en totes les seves formes” coindicint amb l’Any Ignasià.

També van assistir a la celebració la consellera de Presidència, Laura Vilagrà; l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, amb altres regidors del consistori; la directora general d’Afers Religiosos, Ivonne Griley, i el diputat Joan Capdevila. El mateix dissabte representats de l’Ajuntament es va reunir amb el pare Sosa per parlar de les celebracions que es faran els propers mesos coincidint amb l’Any Ignasià i de la promoció del Camí Ignasià. Una trobada després de la visita que el consistori va fer l’any passat al papa Francesc al Vaticà.

El general dels Jesuïtes ha continuat la seva estada a Catalunya aquest diumenge amb una visita a l’Abadia Montserrat, on ha participat a la missa conventual. Dissabte també va fer un tram del Camí Ignasià amb un grup de joves.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.