Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) Siurana ha celebrat aquest dilluns el seu tradicional Jubileu, una festa que se celebra des de finals del segle XVII cada dia 9 de maig, i que s’avança o es posposa un dia si s’escau en diumenge, com enguany.

La celebració, adaptada a les circumstàncies actuals a causa de la pandèmia, es va iniciar amb l’eucaristia, a l’exterior del temple parroquial, presidida per primera vegada per l’arquebisbe Joan Planellas i la posterior benedicció dels termes. La missa va ser concelebrada per Szymon Welka, rector de la parròquia de Santa Maria de Siurana; Jordi Figueras, vicari episcopal; Xavier Roig, arxiprest i els preveres de l’arxiprestat del Priorat. També es va comptar amb l’assistència de l’alcalde i regidors de l’Ajuntament de Cornudella de Montsant i la consellera de Cultura del Consell Comarcal del Priorat, entre d’altres.

Els estralls de la situació sanitària actual han marcat el Jubileu d’enguany. “Acudim a la Mare de Déu amb els cors plens de peticions en un any en què la necessitat de salut i de solidaritat són tan presents”, va expressar l’arquebisbe Planellas, en l’homilia. “Aquí, generacions i generacions de gent del Priorat i de les comarques veïnes heu vingut a posar els anhels de protecció, de petició i d’agraïment als peus de la Mare de Déu. […] Em ve al cap com si en aquesta comarca haguéssiu teixit, entre tots, una xarxa de fils invisibles que cohesionen la vostra vida espiritual i el sentiment de pertinença a aquesta terra”, va dir. Seguint aquesta tradició tan arrelada al llarg dels segles, en la qual també s’ha demanat l’alliberament d’antigues epidèmies, l’arquebisbe va manifestar: “Avui també ho haurem de fer: haurem de demanar fortalesa en la fe, saviesa i coneixements per als científics i experts en medicina, coratge per a nosaltres i esperança i confiança en Déu”.