Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest dimarts l’Oficina de Premsa de la Santa Seu ha presentat el Jubileu Extraordinari de la Misericòrdia i ha donat a conèixer el logotip amb la figura del Bon Pastor i la pàgina web de referència d'aquest any. El papa Francesc espera que aquest Jubileu –que començarà el 8 de desembre, solemnitat de la Immaculada Concepció, i es clourà el 20 de novembre de 2016, solemnitat de Jesucrist, rei de tot el món–, sigui viscut tant a Roma com a la Esglésies locals.

Un fet que implica una atenció especial a la vida de les Esglésies particulars i a les seves exigències. Per primera vegada en la història dels Jubileus s’ofereix la possibilitat d’obrir la Porta Santa –Porta de la misericòrdia– també en cadascuna de les diòcesis, especialment a la Catedral o en una altra església significativa, o en un santuari que tingui una especial importància per als fidels.

El logotip de Marko I. Rupnik

El logotip i el lema de l’Any Jubilar són una bona síntesi del que serà aquest any de la Misericòrdia. Amb el lema "Compassius com el Pare" es proposa viure la misericòrdia seguint l’exemple del Pare, que demana no jutjar i no condemnar, sinó perdonar i estimar sense mesura. El logotip –obra del jesuïta Marko I. Rupnik– es presenta com un petit compendi teològic de la misericòrdia. Mostra, en efecte, al Fill que carrega sobre les seves espatlles l’home extraviat, recuperant així una imatge molt apreciada a l’Església antiga, perquè indicava l’amor de Crist que porta a terme el misteri de la seva encarnació amb la redempció.

En el dibuix hi figura el Bon Pastor que toca en profunditat la carn de l’home, i ho fa amb un amor capaç de canviar-li la vida. L’escena es col·loca dins una màndorla que és també una figura important en la iconografia antiga i medieval ja que evoca la presència de les dues naturalesa, divina i humana, en Crist. Els tres ovals concèntrics, de color progressivament més clar cap a l’exterior, suggereixen el moviment de Crist que treu l’home fora de la nit del pecat i de la mort. D’altra banda, la profunditat del color més fosc suggereix també el caràcter inescrutable de l’amor del Pare que tot ho perdona.

Pàgina web

També s’ha donat a conèixer el lloc web oficial del Jubileu, accessible també a través de l’adreça www.im.va. El lloc estarà disponible en set idiomes: Italià, anglès, espanyol, portuguès, francès, alemany i polonès. Allà es podrà trobar la informació oficial sobre el calendari dels principals esdeveniments públics, les indicacions per a participar en els esdeveniments amb el Sant Pare i tota comunicació oficial relativa al Jubileu. Amb aquest instrument, les diòcesis podran rebre informació i suggeriments pastorals, donar a conèixer la seva intenció de pelegrinar i compartir les iniciatives diocesanes. El lloc web està enllaçat amb els diverses xarxes socials per a facilitar el coneixement immediat de les iniciatives del Sant Pare i poder seguir en temps real els esdeveniments més importants. També s’està estudiant la possibilitat de crear una aplicació per integrar millor la informació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.