Vés al contingut

notícies relacionades

Tàrrega inaugura les pintures de Josep Minguell, un somni per compartir

(Goretti Pomé –CR/Tàrrega) El bisbe de Solsona, Francesc Conesa, ha beneït aquest dissabte les pintures murals de Josep Minguell a l’Església Santa Maria de l’Alba de Tàrrega. Un acte emotiu en tots els sentits, sobretot per ser un punt de trobada entre cultura i fe. L'autor ha parlat de l'obra com “un somni fet realitat”, després de 17 anys d'haver iniciat aquestes pintures.

Josep Minguell acaba de pintar els frescos del temple de Santa Maria de l'Alba de Tàrrega

(ACN) L'artista Josep Minguell ha culminat aquest dimecres els murals al fresc del temple gòtic de Santa Maria de l'Alba de Tàrrega. Es tracta d'un conjunt de 1.014 metres quadrats iniciat fa 17 anys que s'ha convertit en un dels més grans del món, equiparable al de la Capella Sixtina de Roma. Minguell ha destacat que dona les "darreres pinzellades" i es treu de sobre "el pes de l'obra". Però, a partir d'ara, comença un procés per adequar l'església per tal que es puguin contemplar els frescos.

La 'Capella Sixtina catalana' a l’abast dels adolescents

(Edebé) L’obra pictòrica de Josep Minguell a l’església de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega (Urgell), sovint anomenada la 'Capella Sixtina catalana', no tan sols per les dimensions de la superfície pintada, quatre voltes i dos murs, sinó també pel propòsit de resumir-hi tota la història de la salvació, ja és a l’abast dels alumnes d’ESO amb un propòsit didàctic i com a material digital interactiu.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe