Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat de Solsona) El pintor targarí Josep Minguell culminarà la seva gran obra pictòrica engegada l'any 2005 amb els nous murals que farà a la parròquia de Santa Maria de l'Alba en els propers mesos. Es preveu acabar el maig del 2022 coincidint amb el 350 aniversari de l'inici de la construcció del temple.

Els preparatius per fer realitat l'obra pictòrica començaran aquests propers dies amb la col·locació d’unes grans bastides d’uns vint-i-un metres d’alçada que serviran per fer possible els treballs dels murs laterals i el central del presbiteri. Un presbiteri on els artistes locals Francesc Marsà i Miguel Martí, els anys cinquanta, van col·laborar decorant-ne la gran cúpula. Ara serà Minguell qui acabarà l’obra del conjunt del presbiteri.

A més, el proper 26 de novembre està prevista la inauguració d'una mostra de Josep Minguell a la sala del Museu Comarcal d'Urgell a Tàrrega. Una mostra que ensenyarà els dibuixos i treballs del projecte que es preveu inaugurar per les festes patronals del maig del 2022.

Un altre projecte d’urgència és la rehabilitació del teulat del presbiteri que es troba molt malmès. En aquest sentit, el bisbat de Solsona informa que es farà una campanya per captar recursos.

Josep Minguell també ha executat les darreres obres en els murals de la Capella del Santíssim de la parròquia de Santa Coloma de Queralt i a l’ermita de Sant Eloi de Tàrrega.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.