Vés al contingut
Catalunya Religió
josep-minguell-artista-museu-tarragona-00
Fotografia: Arquebisbat de Tarragona.
Galeria d'imatges

ARQUEBISBAT DE TARRAGONA Una cinquantena de persones han participat, aquest dijous dia 9 de maig, a l’acte de presentació de l’obra pictòrica Resurrecció. L’artista Josep Minguell ha creat per a ser exposada a la pinacoteca del Museu Diocesà de Tarragona.

L’acte s'ha celebrat al Centre Tarraconense El Seminari i ha comptat amb la participació de l’autor de l’obra, l'especialista en l’obra de Minguell Enric Mateu i el director del Museu Diocesà, Andreu Muñoz. El pintor muralista al fresc i membre de la Reial Acadèmia Catalana de les Belles Arts de Sant Jordi ha parlat sobre l’obra que ha donat al Museu Diocesà de Tarragona, feta en pintura al fresc, arrencada i traspassada a tela.

L’obra, de 170 x 80 centímetres, recrea un paisatge primaveral enmig del qual trobem una porta oberta que representa la resurrecció de Jesucrist emulant el sepulcre buit. A partir d’ara, esdevindrà la primera obra d’art del segle XXI que s’exposarà al Museu Diocesà de Tarragona.

Per la seva part, Mateu ha ofert algunes pinzellades del context de la producció artística de l’autor. Mentre que Muñoz ha agraït el treball de l’artista Josep Minguell. "El Museu estem treballant en la creació d'una secció dedicada a l'art sacre contemporani de l’arxidiòcesi de Tarragona, des del neoclassicisme fins a l’actualitat", ha explicat el director del Museu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.