Vés al contingut

notícies relacionades

Josep Lluís Micó, nou degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL

(Blanquerna) El Patronat de la Fundació Blanquerna ha designat Josep Lluís Micó com a nou degà de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (FCRI). Substituirà a Josep Maria Carbonell, qui ha estat al càrrec els darrers onze anys. Micó, que fins ara ha estat vicedegà acadèmic de Professorat i Qualitat, assumirà el deganat a partir de l'1 de març.

Blanquerna homenatja Llorenç Gomis

(Blanquerna) “Llorenç Gomis és el gran referent del periodisme del segle XX a Catalunya”. Amb aquestes paraules ha definit Josep Maria Carbonell al periodista Llorenç Gomis, el que fou director durant cinquanta-cinc anys de la revista de pensament i cultura ‘El Ciervo' i professor de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna - URL.

100 anys de Pax Romana: per una Església participativa i en defensa dels drets humans

(Alba Sabaté –CR) Era el juliol del 1921 quan un grup de joves estudiants universitaris catòlics de 23 països es reunien a Friburg (Suïssa). En un món encara sacsejat per la Primera Guerra Mundial, el seu objectiu era bastir ciments d’encontre i de pau entre els joves que havien lluitat en el conflicte. Es tractava de crear una xarxa d’estudiants universitaris al servei de l’evangelització i de la pau.

Humilitat i esperança

(Albert Batlle, Josep Maria Carbonell, Miriam Díez, Eugeni Gay Montalvo, David Jou, Margarita Mauri, Josep Miró i Ardèvol, Montserrat Serrallonga, Francesc Torralba / La Vanguardia) La pandèmia ha sacsejat profundament els nostres hàbits i estils de vida. Hem hagut d’aturar el ritme, i això en una societat hiperaccelerada és traumàtic. Ens hem hagut de quedar a casa i capbussar-nos en la vida digital per poder contactar amb els que estan lluny.

Conflicte, pau i pregària

(Albert Batlle, Josep Maria Carbonell, Miriam Díez, Eugeni Gay Montalvo, David Jou, Jordi López Camps, Margarita Mauri, Josep Miró i Ardèvol, Montserrat Serrallonga, Francesc Torralba / La Vanguardia) Catalunya, i amb ella Espanya, viu una situació difícil i dolorosa.

Saber viure, saber morir

(Albert Batlle, Josep Maria Carbonell, Miriam Díez, Eugeni Gay Montalvo, David Jou, Jordi López Camps, Margarita Mauri, Josep Miró i Ardèvol, Montserrat Serrallonga, Francesc Torralba / La Vanguardia) És previsible que el nou Govern espanyol sorgit de les eleccions presenti al Congrés dels Diputats un projecte de llei per legalitzar l’eutanàsia.

El servei i el diàleg del pare Duch reconegut a la Generalitat

(Jordi Llisterri-CR) No és el primer homenatge i molts reconeixements ja se li van fer en vida. Però era l’homenatge que faltava al monjo de Montserrat Lluís Duch. El president de la Generalitat, Quim Torra, va presidir acompanyat de l’abat de Montserrat, Josep M. Soler, l’homenatge institucional que s’ha celebrat aquest dijous al vespre al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

panoràmica

Veure la fe