Vés al contingut

notícies relacionades

Creients o comediants? La millor prèdica del pare Llunell

(Laura Mor –CR) El pare Josep Llunell sabia captar l’atenció de l’audiència i transmetre-li el més essencial del missatge de Jesús. Sense floritures. Així ho van percebre les persones que participaven de la missa dominical a l’oratori de Sant Felip Neri, a Barcelona. Va córrer la veu que la seva predicació era incisiva, breu, comprensible. I a poc a poc va anar ampliant la colla de seguidors.

La paraula contundent i compromesa del pare Llunell

(Pere Fàbregues –CR) Si s’hagués de definir el pare Llunell en un mot, quasi segur que molts diríem: paraula. És cert, durant molts anys, moltíssims, la gent anaven a la celebració de la seva missa per escoltar el seu sermó. Tenia una especial habilitat per aconseguir que poséssim les orelles ben dretes de bon començament, ens provocava i volgudament ens posàvem amb atenció per no perdre’ns res del que ens diria.

Mor Josep Llunell, 60 anys a Sant Felip Neri

(Laura Mor –CR) “El veritable cristià no viu la seva fe com una opinió”. És una de les frases que llegim a la darrera homilia que Josep Llunell Vilaró ha publicat a Catalunya Religió. Aquest dimarts ha mort a l’edat de 85 anys el felipó que els darrers seixanta anys ha acompanyat i aconsellat tantes persones des de l’Oratori de Sant Felip Neri de Barcelona.

El consell espiritual dels felipons, a la Catalunya del segle XXI

(Laura Mor –CR) El 2015 ha estat un any de centenaris. El cinquè del naixement de Santa Teresa de Jesús i el segon del naixement de Don Bosco i de Maria Rosa Molas. I encara es commemora el d'un altre rellevant personatge d'Església, que diuen que va convertir Roma des del confessionari: Sant Felip Neri. Fins el 26 de maig del proper 2016 es commemoren els cinc-cents anys d'una vida dedicada al consell i a la direcció espiritual.

Veure la fe

podcasts