Vés al contingut

notícies relacionades

pessebre-quan-neix-Jesús

Jesús va néixer realment el 25 de desembre?

CR | “El vint-i-cinc de desembre, fum fum fum, ha nascut un minyonet ros i blanquet, ros i blanquet...”. Aquesta és la lletra de la nadala que tota Catalunya coneix i canta cada any quan arriben les festes. Les primeres setmanes de desembre se senten com una prèvia al dia estrella: el 25 de desembre.

Lucía Caram presenta Jesús com a mediador

(Lucía Montobbio) Amb l'inici de curs a les universitats i als centres d'estudi, arriben lliçons inaugurals que tenen protagonistes suggerents. Sor Lucía Caram ha estat l’encarregada d'inaugurar la quarta edició del Màster en Mediació professional de l'UPF-IDEC, l'acte es va celebrar ahir a l'auditori de l'edifici de Balmes.

Un manifest subratlla la fidelitat de Maria Magdalena a Jesús

(Dones en l'Església) El dimarts de la setmana entrant, 22 de juliol, se celebra la festa de Maria Magdalena. Patrona del Col·lectiu de Dones en l’Església, per la paritat, aquesta entitat ha explicat què significa per a elles la seva figura amb un manifest.

Pau, deixeble de Jesús

(Armand Puig / La Vanguardia) Pau, que possiblement mai no va escoltar ni veure Jesús personalment, tanmateix pot ser definit com un dels més veritables deixebles de Jesús, no tan sols del Senyor enaltit, sinó també de Jesús de Natzaret”. Així es va expressar J.D.G. Dunn, de confessió metodista, catedràtic emèrit de Nou Testament a Durham (Regne Unit) i un dels millors exegetes actuals.

Jesús a la universitat

(DPU) La Delegació de Pastoral Universitària de l’Arquebisbat de Barcelona organitza un Cicle de diàlegs amb dinar inclòs sobre la personalitat i el pensament de Jesús conduïts per un expert. El cicle es farà de febrer a març a l’edifici del Seminari de Barcelona en sessions de migdia.

Raimat-Claver presenta 'Horitzó 2020', el nou model d'ensenyament-aprenentatge

(Jesuïtes Lleida) Aquest dimarts el Col·legi Claver-Raimat presentarà a la comunitat educativa el projecte “Horitzó 2020”, una iniciativa de la xarxa d’escoles de Jesuïtes de Catalunya que té l’objectiu d’impulsar un nou model pedagògic basat en els principis i valors de la pedagogia ignasiana.

El teòleg José Antonio Pagola obre el curs a Cristianisme i Justícia

(Cristianisme i Justícia) El proper dilluns 14 d’octubre tindrà lloc la inauguració de curs a Cristianisme i Justícia, amb la participació del teòleg José Antonio Pagola que pronunciarà la conferència “Cinc paraules de Jesús per a una societat ferida, indignada i en lluita”.

Veure la fe